teisipäev, 1. oktoober 2024

Ostu+müügi+tehing II - Ühe lagi on teise põrand

 


Selles kohas, kus tõusevad üles tunded ja ilmnevad erimeelsused, kus soovitakse lahendust ja lahenemist, siis tasub küsida eneselt, mis on minu eesmärk – mis on teise oma.

Kui on soov keerutada tunnetekarusselli ja vabastada endasse kogunenud tundeenergia teise pihta või suunata see jõuga enesest välja, siis ei ole see edasi viiv tee ega eluterve lahendus. Kui on soov jõuda selgusele, millest tunded tulevad ja miks on kommunikatsioon häiritud ning on tahe otsida lahendus ja valmis olek tegeleda enesega, siis on mõtet jääda paigale ja tegeleda looga.

Põhjus, miks inimeste sees kasvab jõuetus ja kogetakse frustratsiooni ning tunnetekarussell saab hoogu juurde, seisneb selles, et osaliste huvid ja eesmärgid ei kattu – sellest tuleneb ka mõistmatus – sõnad näivad tuttavate sõnadena, kuid nende sisu, kasutamine ja edastamine ei lähe teise inimese omadega kokku - kui üks tahab segase loo, kui enese tunnete, vaigistamist – tema ei taha sellega tegeleda, kuid, kui teine otsib ausust ja segasele ning häirivale loole töötavat lahendust, siis need on erinevad suunad, kuhu vaadatakse ja samme ollakse seadmas.

Selle inimese jaoks, kes soovib leida lahendust ega nõustu enese vaigistamisega, on ausa ja selge info andmine täiesti õigustatud samm.

Sellel tasemel nagu seni oli, on meie suhe/ suhtlus läbi – samas jätkamine ja samasuguse ühes olemise alles hoidmine tuleks minu arvelt – mina ei vali seda teha. Mina olen oluline – minuga seonduv näitab, mil moel teine inimene/ kollektiiv käitub, valib ja oma prioriteete seab. Teema tõstatamisega olen teada andnud soovist, et minu jaoks oluline info jõuaks kohale ja sellega arvestatakse – kui seda ei kuulata või nimetatakse valeks, siis see ei ole koht minule. Mittearvestav reageerimine toob välja tõe – seal ja selles olen üksinda.

Inimene, kes on enese möödunu piiratusest välja ja edasi kasvanud, soovib avatud ja ausat infovahetust - edestada enese oma ja kuulata teise oma, et, selle alusel, olevat ja edasist puudutavat otsust teha. Seega on ta konkreetne selle kohta, mis vanas enam ei tööta ja kuidas ei ole okey, kuid valmis koostööks, et leida mõlemale sobiv koos käidav tee.

Teise poolt ellu äratatud tunnetekaruselliga kohtudes, inimliku kontaktini jõudmata, jääb alles möödunut kinnitav info. Teine ei taha kõndida edasi – selles kohas/ selles suhtes on ta pidurdunud ja peatunud – ühine teekond ja ühes kasvamine ei ole vajalikud/ olulised, sest teise huvid seisnevad, milleski muus – on midagi, mida ta, iseenda jaoks või iseendas, ei taha kaotada ja on midagi, mida ta ei taha/ ei vali ise teoks teha – seda, mida ei ole talle vaja, seda ei ole ta valmis tegema - tema ei näe selles mõtet, vaid iseenda kaotust. 

Teise lagi tuleb selles kohas ja hetkel vastu, sest tegemist on kahe erineva maailmaga - teema tõstataja ei pöördu enam vanasse tagasi ja teema vältija keeldub vanast lahkumast - see on üks ja ainus, mida ta teab ja mõistab. Ta ei taha, et teda kiusataks ja omal moel elamast segataks.


Marianne

01.10.2024.a

Kommentaare ei ole: