reede, 18. jaanuar 2019

Roheline valgus – Meditatiivne rännak vol 39





Argipäev on olnud hall ja tolmune, Sa tunned end väsinuna ja mustana. Kusagil puudutas Sind keegi ja jättis Sinu sisse või külge oma jälje. See jälg võtab Sinult energiat ja on koorem kanda. Sa lähed toast välja, astud õue ja lihtsalt kõnnid sihitult edasi. Sa jõuad loodusele lähemale ning puud seisavad Sinu tee kõrval. Sa jõuad metsatukka, mis hingab sügavalt sisse ja välja, oksad viipavad kutsuvalt ja Sa astud looduse sisse. Sa vaatad enda ümber kõrguvaid puid, silitad pilguga tüvesid ja saadad silmadega latvadest mööduvaid pilvi. Sa hingad ja rahuned. Sa hingad ja vabaned. Sa hingad ja silened.

Sa vaatad puid ja küsid – Kes lubab mul tulla ja olla? Kes võtab mind enese hoida? Üks puu tundub Sulle erilisem kui teised, ta justkui kutsub Sind enda juurde. Sa kõnnid puule lähemale ja vaatad tead alt üles, liigud silmadega paitades mööda tüve üles tippu välja. Sa astud puu juurde ja ütled talle – Palun saada mind täna! Palun hoia mind! Sa paned käed ümber puu ja toetad põse tema koore vastu ja lihtsalt olles kuulad, kas Sa said kutsest õieti aru. Jah, said küll - see puu on Sinu teekaaslane täna.

Sa kohtud puuga, kui hingad temaga ühes. Sa sulged silmad ja lahustud. Sinu meeltes kõlab sõna Aegade EMA – Sa mõistad, et see on sünonüüm hoidmisele ja armastusele. Sa tajud, kuidas puu energia võtab Sind enese embusesse. Puu Hing kammib õrnalt ja leebelt Sinu juukseid – energia voogab ja voolab, mustus lendab Sinu juustest välja ja roheline valgus neelab selle. Sinus sees või küljes on võõraste energiate jäljed ja sidemed. Puu seab oma energiatest Sulle rohelise voogava vanni. Sa oled vannis ja energia liigub Sinu ümber. Roheline valgus võtab Su endasse, hoiab ja hellitab Sind. Kõik võõras voolab Sinust seest välja ja laseb Sinust lahti – kõik võõras lahustub rohelises valguses. Roheline valgus voogab Sinu sees ja ümber. Ta otsib kohti ja jälgi, mis võivad veel eneses võõrast peita – roheline valgus puhastab, täidab ja tervendab Sind.

Puu energia silitab Sind. Sa tervened kehalt ja vaimult. Sa oled rahunenud, leebelt tüüne ja puhas. Sinu keha helendab kuldselt, kui tõused vannist. Välja astudes leiad eest valged riided ja Sa paned need endale selga. Sul on mõnus ja hea olla. Seal, Sinu kõrval, seisab Sinu hingeloom, Sa kallistad teda. Vabadusel pole äärt ega saa ta otsa, sest ta on kõikjal. Nüüd on ta leidnud endale koha Sinu sees. Enam pole Sul vaja öelda – Hetk peatu, palun oota, sest ma vajan aega! – Sa oled valmis edasi minema öeldes – Lähen teele! Ja enese sees lähed Sa ühes oma hingeloomaga Maailma.

Seisa puuga koos seni kuni Sinu keha välja hingab, lase ajal minna ja valmis olles ava oma silmad ning vaata uuesti Maailma enese ümber. Täna puud saatmise eest ja silita peoga üle tema tüve. Vaata veel üles kõige kõrgemasse tippu – puu suuruse ja ülevuse ees seistes luba kõigel, mis oli, on ja tuleb, vabalt voolata.

Sa lähed tagasi oma ajas, omal rajal kõndides ja oma elu elades.


Marianne

18.01.2019.a



Kommentaare ei ole: