esmaspäev, 14. jaanuar 2019

Kas Sina oled enese vastu aus





Ausus on selle aasta märksõna. See on julgus ja tahe olla iseenda ning Maailma vastu aus. Tõde on vaieldav ja muutuv, kuid ausus on hetke ja olemise vaatlemine ning nägemine nii nagu see on. Lahendused sünnivad ja Sinu sees on rahu, kui tunnistad seda, miks ja mida Sa tegelikult tunned ning endasse peidad. Vaata endasse, mis see on, millele katteid heidad, põhjendusi otsid ja ennast õigustades tõestad.

Seni, kuni valetad, eirad ja varjad, seisad paigal, sest keskendud eitusele. Varjates varjudes võbeled ja värised, kardad valgust ja ausat nägemist. Ehk usud Sa ikka veel, et Sinu sisemus on must kui tunne on vale – Sa ei tohi, Sa ei taha, sest siis pead ennast teisena näitama ja tundma. Kuid ometi Sa ju tunned ja oled nii nagu on.

Tunne on värv ja sagedus, see on vaheldus ja mööduv hetk – ära püüa teda alles hoida, luba tal minna. Sa ei pea oma tunnet kõva häälega tänavanurgal kõigile kuulutama ning Sind ei panda häbiposti ega loobita tomatitega kui julged öelda iseendale iseendas ausalt seda, mida Sa nagunii tead ja tunned.

Värv muutub ja sagedus vahetub. Küsimus ei ole selles, kas tunne oli õige või vale vaid selles, et mingil põhjusel Sa valisid omale tunde, sest Sinul oli sel hetkel seda vaja ning just sellepärast Sa seda tundsidki. See on nii nagu õues sajaks vihma ja Sa valid välja minnes veekindla jope, sest ei taha märjaks saada – siin ei ole õiget ega valet valikut, sest valid lähtudes enese hoidmisest. Jope oli Sinu valik, sest soovisid end kuivana soojas hoida. See oli Sinu lahendus, kuidas vihma käes edasi kõndida. Tunnet eneses hoides on nii nagu jätkaksid jope kandmist palava päikese käes või külmas talves. Ühel moel on liiga kuum ja teisal külm olla, kuid mõlemal juhul on ebamugav ja halb olla ning Sa saad aru, et aeg on vahetada riietust, valida värvi ja sagedust hetke järgi.

Tunne on Sinu isiklik valik ja tee, kuid see ei tohi käia teise inimese pihta füüsilise laenguna. Teine ei ole Sinu maandus ega prügikast. Teise pihta heites tahad teda osaliseks teha, et tema võtaks Sinu energia vastu ja kergendaks Sinu koormat. Sina valisid oma tunde ja Sina ise taltsutad ta – see on Sinu ülesanne lahendada ja vabastada tunne.

Kui Sinult küsitakse, mida ja kuidas Sa tunned, siis vasta ausalt, sest nii ei ole varje ega mööda rääkimisi. Valetades ja eitades tuleb mõni aeg hiljem Sinu teel koht, kus mõistad, et aus vastus varem oleks hilisema ära hoidnud – see on õppetund, et Sul tuleb olla aus. Valetades karistad Sa iseennast, pikendades paigalolekut ja üha uuesti korduvaid õppetunde. Leia hirmu seest jõudu, et julgeda aus olla, see vabastab ja muudab Sinu olemist kergemaks, sagedust kõrgemaks ning värve säravamaks.

Soovin Sulle jõudu aususe teel kõndida. Tea, et Universum saadab Sulle oma toetuse, kui valid olla ausalt aus iseenda ja Maailma ees.


Marianne

14.01.2018.a

Kommentaare ei ole: