reede, 8. mai 2020

Tantsides vabastab keha inimese hirmu küüsist






See nö eriline Aeg, mis täna Sinu elus on, see on kestnud täpselt terve Sinu aja, sest pea igas Sinu päevas on olnud mõni ületamatu mägi, põhjatu org või teed takistav soo – nende suurus on alati olnud vaataja silmades. See, mis teeb tänase päeva teistsugusemaks on vaatenurga küsimus – Maailma sees on tugevdatud reegleid ja määratud piire, kuid selle näilise turvalisuse sees hulgub tegelikult ringi hirm, kes võimalusel haarab Sind endasse ja hoiab eneses. See hirm surub Sind kokku, sest ettevaatlikuna olles ja astudes, oled Sa tasasem ja vaiksem, et mitte äratada üles seda koledust, millega kohtuda ei taha – Sinu sees on vajadus jääda märkamatuks.

Hirm külmetab ja jäigastab – Sina sulged enda ja sulgud endasse. Keha sees on Sinu Maailm ja selle sees alles jäänud vabadus. Keha võib ja saab olla välist tõrjuv piir ja valvas kaitse, kuid mitte pikalt, sest keha väsib ja soovib ärgata. Ta soovib teha ja kogeda seda, mida saab teha vabana vabaduses olles – liigutada ise ennast enese moel. Sina saad läbi oma keha ise ennast aidata – Sina saad tantsida. Tantsida lihtsalt ja vabalt täpselt nii nagu just selles hetkes Sinust sünnib ja tehes seda ilma salvestunud mustriteta, reegliteta, harjumusteta ning mõtlemiseta selle üle, mis on õige või vale, ilus või kole – Sina saad olla lihtsalt ja tantsida iseendast sündivat tantsu iseendale.

Kui Sinul ei ole võimalust ega vahendeid, siis ei tule Sinul võtta muusikat, asjade näol, endaga ühes, sest Sinul on võimalus minna loodusesse ja ühineda tuule ning Maaga. Kuula ja tantsi, omas keeles kõneledes, nendega kaasa – Sina oled üks kõigest sellest suurest, mis Sinu ümber olemas on. Selleks, et kogeda vabadust ja olla vaba, ei pea Sina minema kuhugi sinna kaugele ega tegema midagi seda erilist ega ootama tulevast aega, et alles siis, kui ... , vaid olema siin ja elama oma elu täna ja praegu - iseendana.

Andes endale aja ja koha, lubad ja aitad oma kehal avanedes vabaneda olnust ja olevast, mis on vangistanud Sinu meeli – hirmust. Kiht kihi järel voolavad läbi liigutuste Sinust välja varjus hoitud tunded. Läbi protestiva vastumeelsuse ja isekuse tormi raputad köidikud ja ületad piirid – tantsid vabana, rõõmust võimaluse üle olla, lihtsalt olla ja lõpuks leebud ning rahunedes vaibud tasaseks üminaks – see on Sinu enese südamehääl, mida Sina ise endas kuuled.


Marianne

08.05.2020.a



Kommentaare ei ole: