neljapäev, 21. mai 2020

Sarnane leidis üles sarnase - Leidsin aja jälgedega aja





Leidsin üles aja loo – selle maja esimeste inimeste poolt suletud aja. Väljaehitamata katusekambrit puhastama asudes avastasin ennast arheoloogilistelt kaevamistelt – jalgealune peitis endas enamat, kui arvasin seal olevat. Lihtsa saepuru ja heina asemel oli selle sees kõike võimalikku – tellised, laastud, tünnikaas, lauajupid, kartulikotid, paberist karbid ja kotid, riided, vaibad, vakstu, vana tapeet, nöörid, pudelid, katkised taldrikud, rohukarbid ja peale selle ajalehed, ajakirjad, koomiksid, kirjad, kaardid, raamatud, reklaamid, arved ja veel igasugu pudi-padi, mis inimestel sahtlitesse ja karpidesse oli kogunenud.


See oli alles algus

Torisesin endamisi, et mis mõttes ja miks, kuid siis naersin, sest mõistsin – ka minule meeldib kasutada seda, mis olemas on, et sellest luua seda, mida vaja läheb – sarnane leidis sarnase.





8 tolmust tundi ja 40 suurt prügikotti hiljem

Leidsin aegade tolmu seest ühe pere – ema, isa ja tütre poolt nende aja sees käidud jäljed – aastad 1900 – 1950. Selle aja sees nende endi poolt valitud lehed, ajakirjad ning raamatud, omavahel jagatud ja muudelt saadud kaardid, millel head soovid kirjas, joonistused ja koolitööd.



Nemad kasutasid oma aega enda kodu ehitamiseks teadmata, et ühel päeval kaevan mina selle üles ja ühendan ajad – saan osa sellest, mis oli juba ära olnud ja mööda läinud siis, kui mind siin veel ei olnud.



Marianne

21.05.2020.a

Kommentaare ei ole: