neljapäev, 1. november 2018

Viha, tule ja anna mulle jõudu selles hetkes viibida




Avastad end kohast, kus pead midagi tegema, kuid Sa ei taha seda teha, sest Sinu sees on soov see samm astumata jätta – mõte astumisest on ebamugavust tekitavalt häiriv ja Sina pigem väldiksid astumist, kui teeksid oma sammu teoks – kui see vaid võimalik oleks. Ometi on Sinu sees sund tegu teoks teha, sest oled nii otsustanud.

Sa oled teinud otsuse, kuidas ja kuhu astuda, kuid lükkad alustamist üha edasi, sest liikumine tähendab jõudmist sinna, kuhu Sa jõuda ei taha. Sinu sees on vastumeelsus, sest sammu tagajärg on ettearvamatu ja Sa kardad oma tundeid, mis tegutsemise käigus kasvavad – Sa ei tea, kas Sa tuled nende talumise raskusega toime.

Selleks, et leida eneses jõudu astumiseks, otsid Sa inimest, kelle peale saad vihastuda, sest viha tuleb appi ja aitab Sind, kuigi Sina ise seda ei teadvusta. Sa kasvatad eneses viha selle inimese vastu, kes oleks võinud Sinu asemel ise tegutseda nii, et Sina ei peaks selles hetkes seisma. Viha annab Sulle jõudu, et lükata ennast teele ja astuda edasi. Kuid viha teeb pimedaks ja Sa ei näe enam ennast ega oma teed, vaid vaenlast, kes tuleb hävitada – see, kelle vastu viha kasvatades jõudu said, muutub Sinu silmis süüdlaseks, et Sina nüüd enese sees ennast halvasti tunned. Vihaste tunnete sees unustad Sa ära, millest kõik alguse sai – Sinu enese otsusest astuda, sest Sina ise valisid nii. Kuid eneses viha kasvatades muutsid Sa oma vaatenurka nii, et Sa pidid astuma teise pärast ja tema jaoks – see on ju huvitav pööre terves loos! Sinu viha taga on hirm seista üksi ja kaitsetuna teadmatuses ning selle pärast Sa vajadki abi ja tuge ning kõige käepärasem lahendus on kasvatada viha.

Need on Sinu enese valitud vaatenurgad, kui astud sundust tundes, siis vajad kaitset ja abi, kuid valides huvi, et mis saab siis kui astud, sel juhul on see põnev seiklus.


Marianne

Soomemaal


01.11.2018.a




Kommentaare ei ole: