neljapäev, 15. november 2018

Sa vajad kaotusevalu, millest kinni hoida, kui kardad muutustega kaasnevaid uusi kogemusi





Sa omad ühte pikka nimekirja, kuhu oled kirjutanud hulga lauseid, mis algavad kahel moel: Minul ei ole ... või Mina jäin ilma ... See on nimekiri kogemustest, mida oled soovinud omada, kuid Sa oled neist ilma jäänud. Sellelt lehelt vaatab vastu Sinu kaotusevalu, sest need on hetked, mil Sa oleksid võinud oma olemisest rõõmu tunda, kuid Sina valisid valu, sest kaotuse kibeduses ei suutnud Sa teisiti. Sa uskusid, et kui Sinul oleks olemas see, mida arvates end vajavat soovisid, siis alles oleks Sul põhjust rõõmustada. Sina ise valid, kas tunned rõõmu saadud kogemuse üle või kaotusevalu olemata jäänu pärast. Rõõm kasvab Sinu sees, kui omad midagi, mis teeb Sulle nähtavalt head meelt, siis tunned tänulikkust, et just Sina said selle kogemuse.

Kaotus on pimedus, kus näed vaid seda ühte, mida Sinul ei ole, kõik muu hääbub, kaotades oma väärtuse. Kaotades nutad, sest leinad ja Sinus on kurbus. Kaotus on Sinu põhjus ennast haletseda, tunda endale kaasa, et Maailm on nii ebaõiglane ja ülekohtune, sest jätab Sind ilma. Sa näed, et teised saavad ja omavad, kuid Sina ei saa ning see annab Sulle põhjuse neist eraldi seista ja vimma tunda. Sa ei saa ju iseennast süüdistada, et Sa ei pingutanud selleks, et saada saamata jäänu, sest Sa kaotasid selle ja seda ei ole olemas.

Sa tunned, et vajad oma elus tuge ja see abi peab tulema välise käest. Sina ise ei taha astuda ega valida. Tahad olla ja saada, sest oled olemas: „Andke mulle, sest mina tahan!” Kuid keegi ei torma tegema ega andma ja nii Sa ei saa seda, mida tahad ja nii kaotasid Sa selle, mida oleksid võinud saada, aga ei saanud ja Sul on endast nii kahju. Sa ei taha oma mugavusest lahti lasta ja soovid saada kogemuse Sulle sobival moel, et see oleks juba Sinu elus olemas, mitte, et pead ise astuma eesmärgi poole. Sa ütled endale, et alles siis saad minna, teha ja olla, kui Sul on olemas see, mida vajad. Kuid vajaminevat ei ole ja nii kaotad Sa selle, mida oleksid võinud omada. Sa jääd ilma, sest saamata jäänud kogemus oli Sinu tee eesmärgini.

Sinus on hirm ise astuda eesmärgi poole, sest siis ei ole Sinu Maailm enam endine. Sa pead ära minema hetkest, kus kõik on omane, et astuda uude, kuhu vana ei saa kaasa tulla. Sa soovid hoida alles seda hetke, mis on, kuid see ei ole võimalik. Olnu jääb seljataha ja Sa seisad uue lävel, mis on ootamatusi täis ja Sa ei tea, mida see Sinu jaoks tähendab, mida endaga kaasa toob, kuidas Sind ja Sinu elu muudab. Rutiin on raamid, mis Sina oma elule oled seadnud ja Sinu vabadus seisneb nende vahel elamises. Uus on veel paika panemata reeglid Maailmas, mis on ääretu ja seal Sina alles hakkad oma kohta otsima, kuhu sobituda ja enesele ruum luua. Hetk, kus kõik oli turvaliselt toimivalt ja harjumuspäraselt paigas, kaob.

Sa vajad kaotusevalu, et ennast haletsedes peita oma hirmu astuda, sest kardad muutusi uues hetkes ja nii kaitsed Sa ennast uute kogemuste eest. Sina ise oled ennast puuri pannud ja ootad seal, et Sinu eest hoolitsetaks ning antaks Sulle kätte see, mis on teisel poole võret. Kuid Sa ei saa seda ja nii Sa kaotad selle.

Puuri ega seinu ei ole. Sina ise oled enese poolt kinni pandud uks, sest Sa arvad, et nii hoiad Sa Maailma koos muutustega endast eemal, kuid tegelikult hoiad Sa iseennast oma Maailmas paigal ja ei luba endal ust avada, kuid takistades Maailmal siseneda ei lase Sa endal väljuda.

Sa ei saa kinni hoida möödunut, sest see on juba läinud. Sinule jäävad kogemused, milles on Sinu mälestused peidus. Sinul on aeg avada uks ja minna vastu uutele kogemustele, sest põnevad seiklused ootavad ees ja uue avastamisel sündiv rõõm kasvab Sinus. Rõõm on Sinu sisemine päike, mis kui kõditades paljaid varbaid ja taldu ajab Sind naerma. Sinus on helguse kergus, mis lainena levib ja Sinul on nii hea olla. Rõõm on vabadus olemas olla, luba endal vaba olla.

Sul tuleb endal valida ja tegutseda eesmärgi nimel, et saada kogemusi, mis on Sinu omad, et tunda rõõmu sellest, mis Sinul on, sest siis Sa näed, kuidas Sina ise lood enamat iseendale ja Maailmale. Sul on see, mis Sinul on ja sellest lood Sa ise oma Maailma. Sa ei kaota seda, mida Sinul ei ole, sest see on näiline ja kui ta oleks olnud Sinu oma, siis oleks ta Sinu elus juba olemas.


Marianne

Soomemaal

15.11.2018.a





Kommentaare ei ole: