laupäev, 10. november 2018

Mis on see, mida minul ei ole





Kui kedagi teist midagi tegemas, kogemas või omamas nähes kasvab Sinu sees Sind häiriv tunne, mis võib väljenduda vihana teise vastu, siis tea, et Sa nägid seda, mis teisel on olemas, aga Sinul ei ole. Sinu sees on alateadlik igatsus kogeda, omada või teha seda sama, mis teisele osaks sai. Sa oled igatsenud kogemust, et tunda, mis on siis, kui ... ja nüüd, nähes reaalsena seda, mida oled endale soovinud, siis torkas Sind ammune valu, sest usud, et kui see sama oleks Sinu osaks saanud juba varem või täna, siis Sinu elu oleks parem, ilusam ja kergem.

Sa tajud Maailma ebaõiglasena. Sa väldid teise seltsi kui see võimalik on, sest ta meenutab Sulle nähtud pilti ja tunnet Sinu sees. Sa tunned ebamugavust temaga kohtudes ja koos olles ning Sa tajud, et peidad eneses viha tema vastu, kuigi Sul nagu ei ole selleks põhjust, aga Sa otsid teises vigu, et leida see põhjus, mis õigustaks Sinule Sinu tunnet. Sisimas istub Sinus pisike paharet - Vimm, kes soovib, et juhtuks midagi, et teine ei saaks tunda rõõmu sellest, mis tal on. Tegelikult Sa ei taha ega soovi teisele midagi halba, vaid Sa vajad kindlust, et Sa ei näeks uuesti seda, mis teisel on, aga Sinul mitte.

Kohtudes teisega kogesid Sa valu olemata jäänu kaotuse pärast. Reageerima pani Sind hirm, et Sa pead oma elus leppima teadmisega, et Sinule selles kohas või ajas ei saa kunagi osaks samasugust kogemust ning Sa pead selle teadmisega edasi elama ja lahendused, mis oleksid võinud Sinu elu muuta, ei tule väljast, vaid Sul endal tuleb leida endast lähtuvad lahendused – need sammud, mida Sina ise saad ise enda jaoks teha – Sina ise oled oma sammu valija ja astuja.

Kui Sa koged sellist hetke, siis ära vaata teist, vaid enese sisse, küsides endalt: „Mis on see, mida minul ei ole, aga mida olen soovinud omada, kogeda või teha?”


Marianne


Soomemaal

10.11.2018.a



Kommentaare ei ole: