teisipäev, 21. jaanuar 2020

Mina olen Maailm, mille enese jaoks loon




Küsimus on selles, et kui inimene ei saa Maailma käest sellist tunnet endasse, mida vajab, siis mida ta teeb – kuidas valib? Kas endas teist, abistavat tunnet kasvatades solvub ja ootab tasuna, et tunne kaoks st ära võetakst, sest Maailm tegi haiget või tunde jõudu kasutades astub otsustavalt Maailmale vastu öeldes - „Mina Ise!” või on ta Maailm, mille ise enese jaoks loob?

Inimene on algus ja lõpp ühes. Kui inimene ei tule ühe tunde kogemisega toime, siis loob ta endasse teise, sest vajab vahetust. Inimene ise annab endale tunde, mida vajab, et iseenese seest vastused ja lahendused üles leida.

Inimene valib oma teel edasi astudes sammu, et kogeda või vältida kogemist – sellest otsusest lähtub vaatenurk ja tegutsemine ehk strateegia, kas ta on avatud ja uudishimulik ja valmis kogema või valib lahingud ja võitluse, et mitte kogeda. Inimese sees on koos lugude algused ja lõpud - ühe loo lõppu kõndides ja teist alustades saab otsustavaks vaatenurga vahetus – see on võti, mis avab ukse uue loo rajale.


Marianne

21.01.2020.a

Kommentaare ei ole: