kolmapäev, 5. detsember 2018

Kingi mulle sõna - Teekond ise enda sisse vaadates






Minul on vajadus tõestada iseendale, et olen Sinust parem, sest võrreldes Sind ja ennast tunnen, et sellisena, millisena mina valin olla, saan vähem, kui Sina sellisena, millisena Sina valid olla. Tõestades oma paremust loen enesele üles kõik selle hea ja ilusa, mida mina saan valides oma olemise, kuid ikkagi tunnen end iseenda silmis vähemana, sest Sinul on olemas see, mida minul ei ole. Ma hoian kinni soovist omada seda, mis Sinul on, sest ma näen, et Sinul on iseendana hea olla, aga mina olen rahulolematu, sest minu kingad hõõruvad ja pigistavad.

Sina saad teiste inimeste tähelepanu ja koos olemise, mina jään kõrvale. Sind on võetud mängu, kuhu mind ei ole valitud. Ma ootan kutset, aga ma ise ei vali astuda, sest tahan, et mind valitaks välja, sest nii tunnen end väärtuslikuna. Ma tahan, et minu väärtust avalikult tunnustataks, sest kui mind valitakse välja ja kutsutakse mängima, siis järelikult ma olen väärt, sest minuga tahetakse koos olla.

Ma soovin, et Sa ütleksid: „Sina oled Ilus ja Hea!” - siis saan ma õnnelik olla, sest ma soovin selline olla ja kui Sina mind nii näed, siis järelikult olengi. Ma vajan Sinu sõnu, sest sõnad on minu side Maailmaga. Sõna saan ma endasse võttes endaga hoida ja sõnadest saab minu lugu. Sõnad on keel, mida mõistan ja kõnelen. Kui sõna häälega välja öelda, siis on ta elusana Maailmas olemas ja nii saavad ka teised seda näha. Kui Sa ütled: „Sa oled ... !” siis need sõnad elustuvad ja kui ma astun nende sisse, siis ma kannan neid kui uhkemast uhkemaid rõivaid, mis kaunistavad, tunnustavad ja kutsuvad mind märkama. Kuid sõnad võivad olla ka pigised räbalad, mis näitavad mind sellena, kellest eemale hoida ja mööda vaadata ning ma muutun nähtamatuks.

Ma soovin olla sõna, keda Sa hoiad enese ligi, kes teeb Sinu päeva valgemaks, öö kirkaks, meele helgeks ja Maailma värviliseks muinasjutuks, kus koos olla, siis ma ei ole üksinda nähtamatu vaid sõnana Sinu sõnadega ühes loos koos. Soovin olla sõna, kes kasvatab sideme ja seob meid kokku.


Marianne

05.12.2018.a

Kommentaare ei ole: