kolmapäev, 22. veebruar 2017

Meie valikud elus on kui tantsusammud



Inimene sünnib siia maailma suhtlema, suhetes olema ja suhetest õppima. Kujutle, et suhted meie elus, nii iseenda kui teiste inimestega, on lihtsalt erinevate tantsude plejaad. Ehk on siis terve meie elu lihtsalt kui üks suur tants. Me tantsime, elus, väga erinevaid tantse väga erinevate tantsupartneritega. Me tantsime rõõmus ja valus, tormis ja vaikuses, vihas ja armastuses, ihas ja põlguses – need kõik on, elavat elu täis, tantsud meie elus.

Suhet alustavad meie valikud. Kujutle, et Inimese valikud elus on kui tantsusammud, millest kujunevad tantsudemustrid. Üks valik – üks samm. Tantsides moodustame me paare, kooslusi, või tantsime üksinda – iseendaga iseendas. Valik on meie. Ühes suhtes, valikus, sammus on koos nii algus kui lõpp - uue tantsu algus on samas eelmise tantsu lõpp.

Sammu/valikut tehes läheb energia, lainetades, kasvades, avardudes, liikvele – algab loomine. Kõik see, mis on Inimese Mina, on sellest haaratud. Me kuulame, liigume, tajume, tunnetame, hingame, haistame, maitseme, kompame ja kõneleme. Me oleme elus, me elame, me tantsime.

Tantsu alustades läheb liikvele ka meid ümbritsev energia. Ta reageerib: uurib meid või tõmbub tagasi, teeb meile ruumi ja ootab meie sammu, proovib meid vallutada või tõukab meid ära, tuleb meile vastu, põimudes või liitudes meiega. Meid ümbritsev elab, me liigume ühes, me tantsime koos.

Meie valime, kes on astutud sammust algava tantsu partner ja kuidas me soovime seda tantsu tantsida. Samasugune valik on meie kaaslasel. Kõik inimesed siin maal valivad oma sammu ja oma partneri. Samuti selle, kas nad alustavad esimesena või reageerivad kutsele. Ka eiramine või eemale tantsimine on reaktsioon. Energiad liiguvad ja mõjutavad teineteist.

Pane nüüd silmad kinni ja kujutle: On lihtsalt üks ilus päev Sinu elus. Kusagilt kostub Sinu kõrvu muusika, Sa seisatad, kuulatad viisi, keha juba liigub, Sa oled ootusärevil, Sa oled valmis tantsima, ulatades käe kohtuvad silmad silmadega. Te puudutate teineteist, tunnetate võimeid ja tajute soove. Energiad sulanduvad, piirid hajuvad - hetkeks on kõik üks. Hetk, kus tantsijate Minad tunnetavad, kuidas nad soovivad oma tantsu tantsida, ja kas nad soovivad seda selle inimesega teha. Üks valik – üks samm. Teie otsus, kas astute selle sammu ja Algab Tants – Algab Suhe.

Partnerite sobimise korral sünnivad meisterlikud poognad, filigraansed sammud – tants viib, kergelt ja hoogsalt, üle elupõranda. Te liigute kui üks, sünnib sünergia, mis loob nii palju enamat, kui Te iial üksi oleks suutnud luua. Koosloomise energias on jõud, milles partnerite kõik omadused suudavad üksteist, tasakaalustades ja positiivselt võimendades, ka maast lahti tantsida.

Võib-olla, kui kohe ei ole selgust, kuidas edasi liikuda siis proovite erinevaid samme. Ehk vajab üks pool rohkem toetust ja teisel on seda anda. Ehk olete ise veel ujedad ja kardate ennast avada. Ehk ei tunneta Te veel oma piire ja liigutused on nii kohmakad, et tallute partneri varvastel. Ehk Teil lihtsalt ei ole teineteisele/-lt midagi anda või võtta, teete ühiselt paar sammu ja seejärel liigute edasi uusi tantse/suhteid valima. Ehk tantsite sõnatult koos, jätkates ise samal ajal uute sammude/valikute kaalumist. Ehk on see lihtsalt üks mäng ja teie vaid mängukaaslased. Ehk tantsid Sa koos minevikuga ja selgub, et Su partneriks on vaid pilt möödunust. Ehk tantsid Sa tulevikus ja mõistad, et Sinu kaaslaseks on vaid kujutluses sündinud miraaž.

Võib-olla energiad ei sulandu, vaid põrkuvad või vastanduvad. Koheselt katate kleidid ja ülikonnad raudrüüdega, olles loodud, ainult ühe või mõlema tantsija poolt, iseenda kaitseks. Kuidas neis tantsida? Kuidas partnerit tunnetada? Kuidas energia neis liikuda saab? Ega ei saagi. Üha kokku põrkudes või paigal tammudes, on valus ja ebamugav ning ühel hetkel tants katkeb.

Võib-olla Te sobite ja tantsite, kuid ühel hetkel teeb üks teist valiku/ sammu eemale ja tants katkeb. Kas kurbuse või vihapisarad – sel hetkel on mõistmine kõigest sellest, mis energiaid ühendades oli võimalik ja nüüd üksikuna tundub see võimatu ja seega kättesaamatu.

Milliseks tants/suhe kujuneb või kuhu ta kulgeb ja millega ta lõppeb, ei ole valikut/sammu tehes teada. Miks? Inimene võib ju täiuslikuks lihvida oma valsi või polka oskuse, kuid elu ja suhteid ei ole võimalik selgeks õppida ja sellepärast ongi suhtetantsud oma erakordsuses ja ainulaadsuses ettearvamatud.

Maailmas on nii palju suhteid, nii palju valikuid, nii palju samme, nii palju tantse ning ühest juhendit nende tantsimiseks ei ole. Kõik kujuneb ja sünnib olevas hetkes kohapeal. Sina oled see, kes valib ja Maailm valib koos Sinuga. Sina astud ja Maailm astub koos Sinuga. Sina tantsid ja Maailm tantsib koos Sinuga. Sest Sina ise, olles osa Maailmast, oled ühtlasi ka kogu Maailm.


Marianne

22.02.2017.a

Kommentaare ei ole: