reede, 24. veebruar 2017

MEDITATSIOON VOL 1 Nelja elemendi (tuule, vee, tule ja maa) energia.



Otsi endale mugav asend. Lõdvesta oma keha. Lase argimõtetel minna. Ole kohal siin ja praegu. Hinga 3x korda sügavalt sisse ja välja ( 5). Hinga rahulikult, aeglasemalt, sügavamalt (20).
Sa oled ookeani rannal. Sa kuulad lainete randumist (10). Tunneta, kuidas mahe tuul Sinuga suhtleb (10). Tuul sasib Su riideid ja juukseid (10), Ta paitab hellalt Sinu keha (15), Sa kiigud/ liigud kergelt tuule hoos (10) Sa tõstad oma käed ja tunned, kuidas tuul neid hoiab (10) Sa astud rannaliival ja tuul toetab Su liikumist. Sa justkui heljud temaga koos (30). Naudi tuules tuulega olemist (5). Kui soovid tantsi (5). Sa justkui ei kaalugi enam midagi. Tuul toetab ja hellitab Sind (30).
Täna Tuult. Libista nüüd endalt riided ja astu vette. Tunneta vee soojust (5), pehmust (5) ja voolavust (25). Tõsta kätega vett õhku (5). Vaata, millised veepiisad ja vikerkaared õhus lendlevad (10). Viska veel vett õhku ja naudi selles olemist (30). Libista nüüd end aeglaselt vette (5). Vesi ümbritseb Sind kaitsvalt ja hoidvalt. See on nii turvaline, lase see tunne endasse (25). Helju vees selili. Vaata kui sinised on taevas ja ookean Sinu ümber (20). Nii nagu üleval nii on ka all (5). Nii nagu väljas nii on ka Sinu sees (5). Naudi seda kergust, täiust ja täidetust (30).
Täna Vett. Tõuse ja astu veest välja. Vaata rannal on puid ja oksi, mille vesi on sinna kandnud (15). Korja nad üles ja tee neist lõke (5). Millise lõkke Sa teed, kas pisikese, keskmise või suure (10), Kas lõke annab Sulle sooja (5) või naudid Sa lõkke leeke ja sädemeid (5) või on see märgutuli (5). Mida tähendab lõke Sinu jaoks (20). Istu oma lõkke juures ja tunneta oma sidet temaga (5) See on Sinu südametuli. Räägi temaga (30).
Täna Tuld. (5) Tõuse ja vaata rannal ringi. Lõkkest eemal kasvavad puud ja põõsad (10).Vaata, kas neil kasvab midagi (10). On seal marju (3), vilju (3) või hoopis midagi muud (10). Korja ja maitse neid (3). Vali viljad, mis Sulle maitsevad (10) Naudi neid (10) Vaatle nende värvi ja kuju (10) Naudi nende maitset ja mahlasust (15) Tunneta, kuidas nende energia saab Sinu osaks (15).
Täna Maad. Sa oled kerge ja õhuline (15), Sa oled voolav ja voogav (15), Sa oled seotud oma sisemise tulega (10) Sa oled täidetud ja laetud (15). Sa lendled, Sa voolad, Sa kiirgad oma uuenenud energias (20).
Sa oled täna oma Rännaku teinud. Hinga 3x sügavalt sisse ja välja (5) Hinga rahulikult. Kujutle oma varvastest ja kandadest väljuvaid kuldseid juuri. Need juured ulatuvad otse maa keskmesse. Sa oled ühendatud ja maandatud Sa oled siin ruumis tagasi.
Liiguta tasakesi oma sõrmi ja varbaid, tunneta oma keha. Tule tasakesi siia tagasi. Kui valmis oled tee silmad lahti. Tere tulemast tagasi.

PS sulgudes on pausi pikkus aeglaselt loetuna.

Marianne 24.02.2017.a

Kommentaare ei ole: