teisipäev, 10. märts 2020

Täna ei tulnud me kolmekesi tagasi - Palun anna andeks!





Üks tee sai taas lõpuni käidud ja ühes oldud aeg läbi. Täna koeraga loomaarstile minnes oli uskumine, et kõik on võimalik ja homme jätkub see, mis siiani olemas on olnud – aeg kestab edasi. Tegelikkus oli karm – tuli teha otsus ja öelda oma nõusolek – kaalukausid, millel vaeti plusse ja miinuseid langesid ja üks aeg loeti lõppenuks.

See on suur süütunne, mis kõnnib kaasas – sõber ei tee ise oma valikuid – perenaine otsustab ja määrab. See on suur sõna KUI ... kui oleks ja kui poleks, siis oleks. Polnud parim, sest ei olnud parim. Lõppes nii nagu ei oleks tahtnud, et lõppeks – süsti asemel võinuks jääda võimalus unes lahkuda või päikesepaistel või, või, või ...

Arvasin, et aastad ja olukorrad, kogetud lahkumised on teinud mind kivina kõvaks – on argised kohustused ja igapäevarutiin – ei anna südames kohta armastusele - ei ava ega võta endasse, sest lahkumiste valusad hetked on nii lõplikud. 14 pikka või lühikest aastat – ühine aeg. See side, mis oli äraolnud ajaga, see kõik, mis oli temaga ühes oldud ajal juhtunud, tehtud ja tegemata jäetud – teineteise seltsis oma elude elamine ja kõige kogemine – rännakud omadel teedel – said lõplikult läbi, tänasest on teisiti.

Koera ja koertega ühes kulgesin ma siin oma radadel – oli põhjus minna ja käia – iga päev, iga ilmaga. Kõndisin ja kõndisime ühes, astusin lähemale iseendale. Vastused, mis leidsin. Kohad, kus käisin. Kõik see, mida läbi ja välja elasin. Oma sõpru tänades saan ma siiralt öelda – ilma teie saatmiseta ei oleks see teekond selline olnud – aitäh Sulle Täpp, kes Sa täna läksid – aitäh Sulle Kaaru, kes Sa sügisel läksid – ma armasta(si)n teid, sest te olite osa minust ja minu ajast ... Mul on kahju, et mina ei olnud alati parim. Palun anna andeks, et mina ise otsustasin ja valisin aja.


Marianne

10.03.2020.a

Kommentaare ei ole: