kolmapäev, 11. märts 2020

Aeg lugudele – inimeste aja lood







Avaldatud soome keelde tõlgituna 10.03.2020.a „Kunnallislehti”

Mäletame inimesi lugude kaudu, need on erinevate aegade lood, mida inimesed ise on ennast avades meiega jaganud – need on värvilised, lõhnavad ja elusad lood.

Sõnad, mis lendavad ilmaruumis kannavad eneses tähendust ja neis on sisu. Tühjad ja õõnsad kukuvad kõlinal kildudeks. Täidetud annavad olnu edasi – loovad ühenduse eilse ja homse vahele. Need on inimeste inimesenäolised lood – meie aja inimeste lood.

Aeg oli eile, on täna ja tuleb homme - ta ei peatu, ta tundub igavikku kaduvat. Meie ei suuda teda kinni hoida, uksed sulguvad aja möödudes – meie saame mäletada – inimeste kingitud lood on meie sees alles – meie saame need edasi anda. See on meie võimalus kuulata, kui on meie aeg olla. See on meie võimalus jagada, kui veel on alles meie aeg olla.

Sina võid ja kindlasti küsid MIKS on oluline kuulata ja jagada lugusid. Kui me ei kuula inimeste lugusid, kui me ei jaga oma lugusid, siis meie ei seo aegu ühte – me ei võta vastutust Maa ees, millel kõnnime. Inimesed on kübemed, kes lähevad lendu aegade tuultes – edasi antud lood on juured, mis seovad meid maaga ühte. Oma loo jagamine on lausumine – Mina näitan Sinule, kuidas mina nägin ja näen Maailma! 

Meie saame jagada oma lugusid, sest meil on see võimalus – elame siin, täna ja praegu. Meil on vastutus, austus ja armastus nende ees ja vastu, kes olid, on ja tulevad. Iga inimene on oluline ja vajalik, sest ainult tema saab teistele kinkida selle killu, mis seob ajad ühte.




Marianne

09.03.2020.a



Kommentaare ei ole: