teisipäev, 8. september 2020

Nimelised energiad III - Soov tantsida tuulena



 

Tuule energia on tantsimine. See on inimese soov lõhkuda argised piirid ja olla vaba astumaks oma samme ja tegemaks liigutusi ilma takistusteta. Inimene vajab tuult ja tantsu siis, kui talle tundub, et tema elu seisab paigal, sest seal ei ole liikumist ega tegevust, mis ärataks üles ja oleks põnevalt huvitav ning iseennast loov kogemus.

Inimene tunneb oma elus seisakut, kui ta ei ole nähtavalt ja tuntavalt teel kogemuse poole või kogemas värskust ja võimast loomise puhanguga ühes olemist. Elu näib talle kordudes tasaselt vaikne ja igav, kui seal ei ole uut ega veel nägematut. Inimene tahab oma tiibu katsetada ja tuul tõstab ta kõrgele ning viib kauguste taha – kogema iseennast oma elu kogedes. Tants aitab viia, keha liikudes, meele ühes muusikaga sinna, kus inimene veel ei ole käinud ja teha seal seda, mida ta veel ei ole teinud – elada oma elu täiega avatuna ja uues hetkes sündivana.

Inimesena olemine tundub parkimisplatsil seismisena, kuid elu toimub teel eesmärgi poole ja peatustes – nii ollakse suure elu sees, kus leiavad aset kohtumised ja sündmused. Inimese sees, olles ootuses, on rahutus, millal antakse märk, et nüüd algab elu ja võib minna ja saab kogeda. Oma elu igapäevases raamis on igav ja särata, kui seal ei tunta ega nähta loomise puudutust. Oodatakse tuult, mis värskendaks, sasiks ja viiks unistustes endaga ühes – teele sinna, kus veel ei ole olnud – ära sealt, kus ollakse ...


Marianne

08.09.2020.a



Kommentaare ei ole: