laupäev, 5. mai 2018

Soosaare talu, kas kodu Sinule


Tänaseks on talu uue omaniku kodu

Tere Sulle!

Soosaare talu ootab uut peret, kes soovib just siin, avaral, looduslikult mitmekesisel ja põneval maastikul, privaatsust ja turvatunnet pakkuvas kodus oma igapäevast elu elada. 1940. aastal ehitatud palkmajas asuv kodu ei ole lõplikult valmis vaid siin on väga erinevaid võimalusi, kuidas kujundada majapidamine oma soovide ja vajaduste järgi. Maja asukoht on väga hästi valitud, sest päike puudutab kõiki tube nii, et toad on valged ja päikeseküllased. Kõrgemal asuva koht on hoidnud keldri alati kuivana.

Elumaja renoveeriti põhjalikult 1997-2000. aastatel. Teine korrus ehitati välja 2004. aastal. Samal ajal valmis lokaalne kanalisatsioon. Aknad vahetati 2015.a. Kahes, esimese korruse, toas on algupärane palksein viimistletud ilusaks ja hubaseks interjööriks. Köögis, vannitoas ja suures toas on seesama võimalus alles teostamata. Küttena on kasutusel wc/ vannitoas põrandaküte, alumisel korrusel köögipliit koos soojamüüriga ja plekkkestaga ahi, teisel korrusel kiiresti soojust andev väike kamin. Elektrikatkestuse korral on tagatud soojus ja söögivalmistamise võimalus. Lisaks on katusepindu ja päikesepaistet, et võtta kasutusele päikesepaneelid ning tuult ja avarust, et ehitada tuulegeneraator ja luua endale veel rohkem sõltumatust pakkuva majapidamine.

Elamises on kasutatud valdavalt naturaalseid materjale (laud, palgid) ja sooje toone. Teine korrus on tubadeks jaotatud kahepoolsete riiulitega, mis lasevad soojusel ja valgusel levida, suurendavad vaba pinda ja on soovi korral kergesti eemaldatavad. Esimene korrus on laudpõrandatega, köögis on linoleum, teisel korrusel lakitud OSB plaat, mis annab lastel võimaluse mängida nii, et seal saab rahulikult ka ratta ja autodega sõita ning vanemad ei pea kriimude pärast oma pead vaevama.

Just lastele on see kodu turvaline mängumaailm, suur õu kasvavate kiige- ja ronimispuudega, kus mängida jalgpalli ja joosta. Oma tee, mis on ääristatud kaskede ja tammede alleega, pikkust on 450m, külavahetee asub alles künka taga ja on kaugel eemal ning see loob turvalise keskkonna, kus niisama jalutada või rattaga sõita.

Mõtiskluste ja avaruse nautimiseks on oma kivikangur. Kevadel ja sügisel naudid sookurgede huikeid. Metstuvid poetavad oma valgeid sulgi ja laulavad kumedalt. Suvel punab teeäär metsmaasikatest. Sügisel leiad oma puude alt kase-, tõmmu- ja kuuseriisikaid, erinevaid puravikke, võitatikuid ja kogritsaid. Kitsede, jäneste, põtrade ja rebase rajad kulgevad omasoodu, vedamise korral võib näha ka põllul jalutavat karu – loodus on ümber ja kodu selle sees.

Majapidamise juurde kuuluvad veel abihoone, mis on ühendatud vee, elektri ja kanalisatsiooniga, kütteks alumisel korrusel saunaahi, teisel päikeseküllane elamine pliidi ja soojamüüriga; suur garaaž; puukuur; laut; kasvuhoone ja küün. On metsa, kust teha küttepuid; on aiamaad, kus kasvatada ilutaimi; on heinamaad, kui pidada loomi, on peenramaad oma tarbeks, on põldu, mis on kasutuseks vaba. See kõik pakub nii erinevaid võimalusi, kui vaid on olemas nägemus ja soov, kuidas oma pere elu kujundada. Helista ja lepi kokku aeg, et tulla, vaadata ja ise kogeda.


Vahvaid valikuid ja huvi avastamaks, milline on Sinu Maailm!


Marianne
05.05.2018.a




Kommentaare ei ole: