neljapäev, 13. aprill 2023

Kummuli kukkunud tass

 


Ära ole – lõpeta olemine ära!

Ära tee – lõpeta tegemine ära!

Ära tule – mine teisale ära!

Ära ole olemas – oli tõlgendus - ÄRA - öeldule, tehtule, nähtule. 


Ära Sina ole! Teise sõnade mõte tundus olevat – ära ole olemas. Kuid, kui ma olen ju olemas, kuidas ma saaksin siis, mitte olemas olla - ma ei saanud sellest aru. Ma ei mõistnud teise sõnade taha. Jahmusin ja tardusin, kuna tõlgendasin öeldut - järelikult too teine ei taha, et ma olen olemas.

Ma ei saanud aru, miks mind ei tohi olemas olla. Kui teine ei taha, et me oleksime ühe ja sama Maailma sees, siis ta ei taha, et ma oleksin olemas tema Maailma sees. Kuid ma ei saa astuda välja ja mitte olemas olla – mina olen. Kuidas teha nii, et mind ei oleks – mina peaksin kaduma või hoopis ära surema.

Ma ei osanud kaduda ja ma ei tahtnud surra, kuigi tundus, et see oleks olnud ainus ja õige lahendus. Teine ei muutnud oma sõnu, vaid näis ootavat minu tegu. Sellest tulenevalt tegin otsuse – teine on ohtlik – tema soov tähendab minule halba. Tundsin hirmu, et teine võis astuda oma sõnadest kaugemale ja olla sellisena, mis seadnuks minu elu ohtu. Teine oli eluohtlik. Teise sõnad olid elu ohtu seadvad – need võisid sundida mind – ära ole olemas - otsust teoks tegema.

Teine ei tulnud toime oma tunnetega – ta ei tahtnud olla see Kes ta oli. Ta tahtis enesele rolli, milles oleks olemas rahu ja kergus ja aeg iseendale, sellisena nagu tema seda valib olla. Ta ei tahtnud olla selle rollis KES PEAB minu jaoks ja pärast olemas olema. Teine ei tahtnud kanda oma rolli, mis sidus teda minuga, lahutamatult, ühte. Ma sain sellest aru, kuid ma ei mõistnud teise sõnade taha, vaid tõlgendasin enese oskuste kohaselt ja järeldasin oma kogemuste järgi - elu on ohus.


Marianne

13.04.2023.a




Kommentaare ei ole: