esmaspäev, 3. august 2020

Millise õigusega ütled enesele sõnu, mis ei ole olnud tõesed



Inimeste eludes on hetki, kus täiesti tõsiselt tundub, et enam ei ole võimalik edasi elada. Ollakse oma tunnete sees ja tehakse otsus ära minna. Kord on igal inimesel aeg minna, see juhtub siis, kui ta teab, et käes on aeg minna. Kuid vahel valitakse ise hetk ja otsustakse lõpetada oma aeg siis, kui tegelikult tahetakse elada. Tahetakse, kuid ei saada – inimene tahab elada, kuid mitte oma elu elada. Otsustatakse minna, et vahetada olev elu ära, vahetada teise vastu välja.

Inimene astub ühest elust välja ja tuleb tagasi, et teise elu sees õppida ise ennast austama ja armastama. See tee on raske, isegi väga, sest kõige nö oma uute ja vanade lugude seas ja all süüdistab inimene iseennast, sest eelmiste elude mälestused on ühes Hingega inimese elus kaasas. Kuidas usaldada ennast hoidma seda, kes tegelikult ei hoidnud? Kuidas lubada endal olla tervik, kui tuleb iseendal ise ennast kontrollida – seda Mina, kes valis ära minna?

Ära minek ei olnud vaba astumine valgusesse, vaid füüsiliselt ja hingeliselt valus kogemus hetkest, mil inimene mõistis, et tagasiteed enam ei ole. Tema ise oleks võinud elada, sest veel oli alles aega, kuid tema ise otsustas teisiti valida. Vana keha tundis meeletut valu, sest see ei olnud rahus minemine, vaid meeleheitlik soov tagasipöörduda. Uus keha täidab endas Hinge mälestustega kohad, mis on vaimsete teemade füüsilised väljendused.

Oleks on igas hetkes süüdlase süüdistamine. Kuid, kui see süüdlane ollakse ise, siis iseenda ohvrina ei tunta armastust ja kuidas seda üldse õppida, kui väidetav enesearmastamine oli väga valusa lõpuga. Inimene ei julge iseennast armastada, sest ta tunneb, et tal ei ole ühelt poolt selleks õigust ega teisalt tahtmist, sest tema enese otsuse tagajärg on see, miks tema elab uues elus koos vana elu ülesandega. Seda küll teisel moel ja teiste kogemustega, kuid sisu ja tee kannavad sama mõtet – Luba endale armastus, Sinul on õigus olla armastus, Sina ise oled armastus Valges Valguses!

Eelmise elu valik oli üks kogemus, see oli otsus, mis tehti tunnete sees olles. See oli otsus, mis tehti selleks, et ise ennast aidata – anda enesele võimalus raskest kohast ära minna. Lahendus, mis seal oli lõplik, ei lõpetanud ometi mitte midagi ära, vaid Hingel tuli tagasi tulla, et kogeda seda, kuidas tema Inimesena õpib ise ennast armastama.


Marianne

03.08.2020.a





Kommentaare ei ole: