laupäev, 27. juuni 2020

Inimesed kohtusid inimestega




See oli siis, kui 13.06 "Ota Tästä" päev oli toimumas - 

Istusin ühel ilusal laupäevasel päeval oma kodutrepi peal ja olin lihtsalt õnnelik. Olin õnnelik oma olemas olemise üle ja sellepärast, et inimesed olid Maailmas olemas ja minu olemas olemisel oli olnud mõte – inimesed olid kohtunud inimestega. Teekonda alustades oli olnud inimestes, aja poolt kirjutatud, tõrge inimeste ees, kuid teekonnal päevani ja päeva sees toimus muutus.

Inimene kasvab ühes ajaga suure aja sees. Korona kevadel tundus, et alles ei jää ega jäeta enam ühtegi võimalust minna edasi – peab peatuma, et oodata. Kriipsud tõmmati peale kõigele sellele, mis oli inimestele omaselt tavaline. Eile, päev, kuu, aastat kümme tagasi, ei olnud olemas kõike seda, mis on täna – inimene kasvas ja kasvab uute võimalustega ühes. Ka sel hetkel kui tundub, et enam ei ole või ei saa mitte midagi on alles võimalus kasvada inimesena ja armastada inimesi. Vahel on see raske, sest iga inimene on lihtsalt inimene kõige sellega, mis temas olemas on ja üsna sageli tunneb inimene, et temas olevad tunded tulevad ja kasvavad just teise inimese olemas olemisel.

Istudes trepil ja lihtsalt olles tundsin endas, et minul on hea meel olla inimene, sest ma armastan Sind Inimene, kes Sa elad selles suures Soomes ja siin samas, minu Sauvos, naabrina. Turvaline ja argine tegevus sellel päeval avas inimesed lukust lahti. Soomlasele nii omane ja südamelähedane tegevus, kui seda on Kirppis, murdis Korona hirmu – inimesed rõõmustasid inimeste üle ja hirm inimeste ees muutus sooviks, et avatud õuedesse ja aedadesse tuleks rohkem inimesi – inimene oli ja on oodatud inimesega kohtuma.


Marianne

27.06.2020.a

Kommentaare ei ole: