teisipäev, 3. detsember 2019

Mina tahtsin ka tähelepanu valguse käes seista






Minu elus on olnud kohtumisi, kus olen vaadanud ja öelnud seda, mis on varjul püsinud. Olen välja öelnud selle, mida inimene ise iseenda eest ära peitis. Inimene vaatas valguse käes iseennast, vahel hingas sügavalt sisse ja oli, kuid vahel võitles vastu, sest tahtis eitada, kuid varjust välja astudes võttis iseennast iseendas vastu. Mina läksin ja tundsin vabadust - teadsin, et olin puudutanud inimest.

Seejärel, kunagi natuke või aegu hiljem, on kiusanud mind kõrvale- ja ilmajäetuse tunne, kui nägin seda inimest maailma sees või maailmale vastu säramas. Minu õppetunnid ei tähenda alati seda, et lasen lendu juba läbi kõnnitu, vaid vahel kirjutan enne õppetüki ja alles siis, seda läbi kõndides ja kogedes saabub mõistmine – miks ja kuidas.

Tundsin kõrvale- ja ilmajäetust, sest sellest inimesest, kes kasutas enese hüvanguks minu poolt loodut, mida samastasin iseenda ja oma väärtusena, sai minu looming, millest tundsin õigust osa saada. Inimese elu muutus, sest ta kasutas minu loomingut ehk mind ja see tähendas, et mina olin muutuse autor. Mina tahtsin näha ja saada tõestusena osa, et inimese elu oli parem, kui varem – sõnum minule, et mina olen jätkuvalt väärtuslik.

Kui inimene ei võtnud ennast vastu ja peitis uuesti ära – ei kasutanud minu sõnu, vaid jätkas vanas, siis tundsin, et tema oli rikkunud sõnatut kokkulepet – mina ei saanud nähtavat tõestust, et minul oli olnud õigus.

Mina olin olnud oluline ja pidin jääma oluliseks, sest suutsin ja oskasin anda teisele vajaliku – minu sees oli uskumus, et ilma minuta poleks teine suutnud oma elu selliselt muuta.

On minu elu ja on teise inimese elu – kokkupuutepunktist ei saa teise elust minu elu. Muutuse olulisim põhjus oli see – KUIDAS inimene oma kogemust kasutas. Vihma sajab ja puu kasvab, kuid puu ei ole vihma oma, kuigi ta sai osa.

See siin oli pealispind, mida mina endas vaatasin, kuid see, miks mind tegelikult puudutas teise energia ja tulemuste vaatamine oli – mina soovisin jagatavast tähelepanust osa saada. Tahtsin korrata seda hetke, mil mina sain tähelepanu valguse käes seista. Sees torkas, sest tahtsin uuesti vaadata, et proovida, kas näen ja puudutan. Tahtsin uuesti kogeda tunnet ja tõestust, et minu olemas olemisel on eesmärk ja seega olen oluline ning mul on õigus vabaduse kerguses oma teel käia.


Marianne

03.12.2019.a

Kommentaare ei ole: