reede, 1. november 2019

Sinu eile leitud Tõde



Väikese kivikese katse püsida paigal ja paigas

Sina leidsid üles Tõe, mida hoiad nüüd enese kätes. See on kui kivi, mis on reaalsena olemas. Tõde, mis võttis kuju ja vormi ei muutu enam olematuks, sest see on nähtavalt olemas. Sina hoiad sellest kinni, Sa ei vaata enam kõrvale ega otsi vastuseid, sest vastus on juba olemas – kivi on ja jääb. Sa raiud oma leitud Tõde, oled sellega koos, ühte seotud. Sina tead, Sina tead Tõde, sest Sina leidsid selle üles. Sa ei lase seda vabaks, sest see on Sinu oma. Sinu Tõde ei muutu, see on kui punkt, mis on jäädvustatud kirjas.

Sa hoiad oma Tõde enese sees alles, kuid nii püsid paigal. Tõde oli Sinu samm eile – see oli ära tolles juba ära olnud hetkes – tee läks sealt edasi ja see, mis on praegu, on tegelikult juba teine, muutunud pilt ja uus teadmine. Oli ära ja on hetkes – kaks erinevat hetke, sest kõik see, mis oli eile, ei tulnud tänasesse kaasa ja see, mis on täna, on loodud olnust lahti lastes tänase päeva jaoks.

Sina tahad, et nüüd oleks nii nagu oli – Sinu leitud Tõde. Sina ei anna ennast vabaks, sest tahad olla paigas paigal ja seega peab Sinu Tõde töötama – olema õige. Sa astud vastu sellele, kes seab Tõe kahtluse alla. Sa protestid jõuliselt, kui vaja, siis jonnid ja vaidled, trambid ja karjud – kõik selleks, et tõestada – miks Sina ei saa edasi astuda ega oma Tõest lahti lasta. Sinu Tõde on Sinu poolt leitud lahendus, kuidas Sina oma elu saad elada. See on Sinu võimalus ja avastus, kuid olla ise õige ja tõene.

Sinu Tõest peab saama tugev kivi, millele saad toetuda, kui asetad selle maha, et saaksid seda vaadata – Sinu Tõde on olemas ja püsib paigal. Sina ei taha, kaldaid otsides, uuesti ujuda ega ekselda segaduse sees, sest siis tuleks uuesti proovida ja otsida. Sina kardad pettuda iseendas kui leiad, et mitte miski ei tööta ega sobi Sinuga, et saaksid elada oma elu parima võimaliku valikuna. Sa tahad hoida oma Tõde, et olla ja elada rahus, sest siis püsib Maailm Sinu sees paigal ja hoiab Sind paigas.

Sina ei taha kuulda võimalustest, et on võimalik ja võib-olla vajalik vaadata ringi ning vahetada vaatenurka. See, kes kahtleb Sinu Tões, tõestagu ära! Kuid Sina ei kuula, Sa sulged silmad ja oma kõrvad, püsid peidus enese sees. Sina ei lase lahti, sest tahad, et ühest ainsast kivist laotuks terve tee, millel saad rahus kõndida. Sa ei taha vastu võtta teadmist, et Sinu enese tee koosneb paljudest erinevatest kividest, mille Sina ise oma teed käies üles otsid ja paika asetad, et saaksid edasi astuda.

Sinu sees on hirm, et kui Sa lased lahti sellest, mis ühel hetkel töötas, siis Sinul ei ole ega jää mitte midagi alles - kuidas saad Sina siis iseennast hoida ja anda endale vajamineva. Sa kaitsed meeleheitlikult oma Tõde, sest Sina loodad, et äkki see töötab uuesti -  kuid see oli Sinu Tõde eile, täna ei ole Sa veel uut leidnud, sest tegelikult Sa alles kõnnid ja otsid vastust endas.


Marianne

01.11.2019.a

Kommentaare ei ole: