kolmapäev, 13. november 2019

Murtud lubadused - täitmata jäetud lood




Oma teelt mäletad Sa kindlasti teiste inimeste poolt öeldud sõnu, mis olid kui lubadused, mida murti, sest need jäid täitmata. See on valus ja muserdav tühjus Sinu sees, sest Sina ei saanud ega kogenud seda, mida uskusid, et saad enesele. Teised ei olnud ega teinud seda, mida Sina ootasid, kuigi nemad olid seda Sulle justkui lubanud.

Sõnad poetuvad ja voolavad inimeste vahel üsna kergelt ning mõtlematult ja see, mis on öeldud, on kui õhk, mis hajub, sest seda lihtsalt ei ole. Miks siis Sina hoiad sõnu endas ja tunned ennast puudutatuna, kui sõnadele ei järgnenud tegusid ja lood jäid tühjaks, sest keegi ei täitnud neid.

Kuuldes sõnu, lood Sina ise enese sees ettekujutuse – sõnadega seotud loo. See lugu on Sinu sees, kuid välises Maailmas seda ei ole ega saa võib-olla olemagi. See, Sinu poolt loodud pilt, on Sinu enese lubadus Sulle endale sellest, milline see lugu saab olema ja seega on see osa Sinust. Kuid Sina ei saa teisi inimesi omatahtsi Sinu ettekujutusi reaalseks looma sundida. Ettekujutused Sinu sees on tühjus – need on varjud, mis ootavad täitmist – elusat sisu. Kui Sina tajud enese sees tühjuse raskust, siis ei ole Sina lasknud piltidest lahti ja Sinu sees on vajadus neid täita, et anda endale oodatud tulemus – täita oma lubadus.

Sina vaatad sinna poole, kus on see, kes sõna lendu lasi, kuid jättis selle järgi astumata. Sina oled pahane ja häiritud, tunned viha ja süüdistused kibestavad Sinu meeli, sest sõnad olid lubadus, mis murti – Sina mäletad ja hoiad mälestust eneses alles, kuid teine on edasi astunud ega mäleta ära olnud aega.

Sina ise lõid enese sisse pildi ja Sina ise ei suuda seda täita, seega oled Sina ise enesele antud lubadust murdnud, sest Sina ei ole võimeline seda sellisel kujul täitma. Ometi Sa ei mõista, et Sina ise oled oma loodud loo täitmata jätnud, sest Sina vaatad seda, kes lausus sõna. Sõna oli ju enne kui lugu ja seega pidi sõna olema loo algus, sest sealt see kõik kasvas, kuid tegelikult võtsid Sina ise sõna enese sisse ja kasvatasid sellest enese ettekujutuse -ühe loo – mille Sina ise täitmata jätsid.


Marianne

13.11.2019.a

Kommentaare ei ole: