esmaspäev, 5. august 2019

Sina ja Mina lood XVII – Sina küsid ja Mina vastan, aga ...





Sassis ja segi, segaduse udus ekseldes on argipäev ja on kohustused ning selle kõige sees on veel midagi muud, seal on kõike seda, mis käib kaasas, segab ja häirib, kuid tundub, et selle saab ära peita ja varjudesse varjata, et mitte mõelda, näha ja väljanäidata.

Sina küsisid, mida Mina Sinu sees näen ja Mina vastasin.

„Okey, Minul on see või teine tunne. Jah, Mina nõustun, kuid mis Mina selle teadmisega peale hakkan, millega see Mind aitab ja edasi viib? Kui Sina juba ütlesid, sest nägid seda Minus, siis Sina ütle, mida Mina edasi teen – leia Minu jaoks töötav lahendus! Sinu ütlemine tundub kui hoop ja karistus, mida Mina pean kandma. Mina ei tunne kergendust vaid süüd, et oman seda, mis Minu sees on ega ole suutnud seda piisavalt hästi varjates nähtamatust olematuks muuta.”

Küsimus edasi astumiseks ongi selles, kuidas Sina iseendas olevale ja toimuvale vaatad.

„Miks? Mina häbenen ennast, kaitsen või põlgan – see on nõrkus, et Mina olen see, kes Mina olen, kuid olla ei taha, aga teisiti ei oska ega suuda. Mina olen Mina. Mina tahan ära kaduda, peitu pugeda, leida lohutuses unustust ja Ma tahan Sinu silmade eest ära haihtuda. Mina ei taha olla alasti, sest nii on Minul külm ja Mina olen kaitsetuna haavatav.”

Sinu tunne on kui riietus, mille Sina ise oled valinud kanda. Minu sõnad on valgus, mis näitab Sulle seda, miks Sina selles enda poolt valitud riietuses hästi ei tunne. Sina ise võid valida, mida Sina kannad. Sinu tunded on ainult riided, see on vaid üks rüü, milles peitub roll ja sellest tulenev sisu, mis värvib Sinu olemise ja päeva. Selles ongi vahe – Sina arvad, et tunne on Sinu sisemine saladus, mida pead eneses hoidma – Mina ütlen, et see on valitud valik, mida kandes Sa täidad ise enda poolt valitud rolli. Sina ise valid riided ja lood sisu, et mängida rollis ja õnnestuda, sest Sina teed kõike parimal võimalikul moel – oled kurb, siis täiega; oled rõõmus, siis mõnuga; oled vihane, siis põrutavalt; oled armastav, siis pööraselt – Sina teed ja elad kõike oma oskuste ja võimaluste piires ning püüad ennast ületada ja olla veel võimsamalt see, milline Sina oled valinud olla. Valik on Sinu enese oma, sest Sina mängid omi mänge.

Kui Mina ütlen Sulle sõna, siis Sina usud, et peadki see jäädavalt olema või oma koorma alla küüru vajuma või meeletult eitama, et valgust eemale hoida või tõstad rusikad ja enese õiguse eest olla, oled Sina valmis sõnale vastu lööma – Sina reageerid tuliselt ja kinnitad, et Sinul on õigus olla see, milline Sina oled, sest see on Sinu valik – Jah, nii ongi! Sina ise valid.

Sina tahad midagi ja sellepärast on Sinus tundest väljenduv sisu ja olemine. Mis on see, mida Sa vajad, et oled valinud endale tunde, millest usud abi olevat. Sina ise valid endale selle, mida Sina saad ja mida Sina ei saa teha, kui tead, mida Sina tahad teha ja mida Sina ei taha teha – need on piirid, mille sees Sina oma mänge mängid -see on Sinu enda poolt, Sinu enese jaoks, loodud turvaline ruum.

Kui Sinul on halb, siis Sa tahad enda tundest väljapääseda, kuid Minul ei ole võtit, et Sinule ust avada – see on Sinu käes - Mina saan anda Sulle valgust, et Sina näeksid oma valitud tundest tulenevat rolli endast eraldi. Seni, kuni Sina sõdid vastu, eitad ja varjad, ei taha Sina oma tundest lahti lasta.

„Kuidas tuleb kusagilt keegi ja ütleb, mis on Minu sees – Sina ei tea kõike, Sina ei tunne Mind ega saa aru, et Mina usun ikka veel ennast vajavat kõike seda, mis Minu sees on – see on see, mis on Minu oma ja see olengi Mina.”

Sina tahad tunda, sest see on kinnitus sellele, et Sina oled olemas. Sina reageerid, vastad ja seisad vastu ja enese eest, sest selles on Sinu sõnum - Mina olen olemas! Sinu sees on hirm seisatuda, lõdvestuda ja olla enese vaikuse rahus, sest siis kõik see, mis tuleb, läheb Sinust läbi, astub korraks sisse ja kaob. Kuid, mis jääb alles, kui kõik läheb läbi ja mööda ... Kuidas Sina enese vaikuse sees olles tead, et Sina oled olemas ...


Marianne

05.08.2019.a



Kommentaare ei ole: