teisipäev, 13. august 2019

Helide puudutus







Võta muusika julgelt endaga, oma ellu ja radadele, ühes, kuula ja tunneta, võta vastu helide puudutus ja saatmine. Helide maailmas ei loe teiste sõnad, mõtted ega väljendused – heli ei ole kellegi oma – see on hääl, mis kõneleb Sinuga Sinu enese sees. Muusika ei ole kohustus ega lõpetatus – oluline on see, kas ja kuidas helisevad helid Sinus sees ja vastu. Oluline on see, kas muusika loob sideme, kannab ja juhatab Sind.

Vahel ei meeldi Sulle see, mida kuulad, sest kogemus tundub häiriv. Kuula iseennast, kas Sinu vastumeelsus tuleneb protestist, sest Sina pole nõus järgi andma ja edasi astuma või viivad helid Sind tagasi, teistele teedele või raskete tunnete sisse, kuid ei vii ühes ega toeta Sind – tee vahet, esimesel juhul luba end saata, kuid teisel juhul vali uuesti.  Kui Sulle tundub, et Sinul ei ole hea, siis vali julgelt järgmine valik, ära astu enese vastu ega sunni end vägisi helide sees olema.

Helid avavad märkamatult uksi Sinu sees, annavad Sulle tuge ja saadavad Sind – Sina astud edasi. Helid loovad Sinu ümber nähtamatu maailma, mis võngub ja vibreerib – puudutab Sind ja Sina puudutad vastu – sünnib ühine looming – Sina ise elad oma elu helisevaks, kui lubad endal olla iseenda looming.


Marianne

13.08.2019.a

Kommentaare ei ole: