pühapäev, 12. mai 2019

Naise ümar kõhuke





Kui Sina oled naine ja Sinu kõhuke on ümaram, no paistab, et seda on natuke enam kui võiks olla, siis mõtle selle peale, millise oma lapsega soovid Sa hoida sidet nii, et see oleks tugevam, sügavam ja lähedasem. See laps võib olla suureks saamas või on ta juba saanud, samas võib ta asuda teisel pool tähti, kuid ta võib, hoolimata Sinu soovist, ka üldse tulemata jäänud olla ning ta võib ka Sinu elu, töö, hobiga jne seotud olla, millesse Sina suhtud kui oma lapsesse. See on Sinu laps, keda Sina soovid hoida enese sees, sest seal hoitud aeg oli/ on Sinu jaoks enamat või usud, et see on kindlam ja turvalisem koht, sest vaid seal suudad Sa oma last kaitsta ja endale hoida.

Suurem ja ümaram kõht annab märku sellest, et Sa kasvatad ja hoiad last ikka veel enese sees. Ümar kõhuke annab teada, et aeg on lubada oma lapsel minna. Teie vaheline side ei kao ega katke, sest olles kord Ema, oled ja jääd Sa alati Emaks, kuid Sinu ja lapse vaheline sideme tähendus on muutunud ja Sinul tuleb see teadmine endas vastu võtta ning lubada lapsel minna, et Sina saaksid olla vaba iseenda elule.

Laps ja Ema ei pea kogu aeg tihedalt kokkuseotud olema, nende kahe vahel on erinevaid aegu ja hetki, kuid oluline on kanda endas teadmist, et ollakse Ema, kellel on Laps või ollakse Laps, kellel on Ema ning jätta endale ja teisele ruumi, sest vahel ei olegi rohkemat vaja kui teadmist, et teine on Maailmas olemas ja kui on aeg, siis sideme tähendus muutub taas.

Sulge oma silmad, lase endal olla, hoia käed kõhu lähedal ja endasse vaadates proovi aru saada, millisel kujul Sinu laps väljendub - milline on tema sümbol. Võta ta enda peopesadele ja vaata, kuidas laps saab tiivad ja lendab avarusse. Sinu sees on rahu, sest see tunne, mida Sa endas hoidsid, kandsid ja kasvatasid vajas ruumi Sinu sees – see oli Sinu hirm. Sina kartsid oma lapsest lahti lasta, kuid lahti laskmine ei tähenda kaotust, olnu olematuks muutumist ega unustamist, vaid see on oma teekonna vastuvõtmine ja iseendale vabaduse lubamine – lapse kasvatamise aeg kõhus on läbi saanud ja Sinul on aeg iseenda teel edasi astuda.


Marianne

12.05.2019.a



Kommentaare ei ole: