laupäev, 11. mai 2019

Kui Sinule tundub, et Sina ise ei saa valida oma elu





Inimese teekond algab punktist A ja lõppeb punktis B. See on inimese rada sünnist surmani, mis on määratud ja ajaline. Kuid vahel kasvab inimeses tunne, et temale ei ole valikut jäetud, sest mitte keegi ei küsinud tema käest, kas ta tahtis tulla sellesse aega, kohta ja inimeste keskele. Kuid vaadates oma teekonnale, kui valikute puudumisele, siis kõnnib inimene teadmises, et temast ei sõltu mitte midagi – ka tema enese elu mitte, sest tema PEAB sellel teel käima, olema ja kogema, kuna keegi on kusagil teinud selle otsuse tema eest ära ja tema, inimesena elades, on määratud kuuletuma.

Inimene vajab viha jõudu, et tulla toime vastumeelse teekonnaga ja suuta astuda edasi. Ta vihkab neid, kes teda saadavad. Inimene protestib ja protsessib enese sees ning häälega ebaõigluse vastu välja astudes. Ta püüab venitada oma aega, seista paigal või reaalsuse eest põgeneda. Inimesele tundub, et tema elu on tema eest ära valitud, sest kõik paistab olevat paigas ja juba ettemääratult kindel muutumatus. Inimene kiirustab ja põletab ennast oma elu elades, et elada ära see elu, mida ta peab elama, sest teist valikut ei ole. Ta ootab uut aega, et alustada seal selle eluga, mida ja kus tema ise saab valida.

Millal algab aeg iseendale? Kus on inimese osa, mida tema saab valida? Inimene saab valida, kuidas tema oma teekonnal kõnnib. Inimene ise kirjutab oma eluloo kaante vahele, mille päises on tema aeg ja nimi selles elus. Iseenda poolt kirjutatud lugu on see, mille inimene ise, hetk hetke järel omailmeliselt kordumatuks loob.


Marianne

11.05.2019.a

Kommentaare ei ole: