kolmapäev, 22. august 2018

Miks kolmas tundub alati liigne olevat – Sa tuled oma lapsepõlvest





Sinu elus on ette tulnud hetki, kus oled seisnud kellegi kõrval, olnud teisega millegi alusel võrreldavad ja moodustanud ehk paarigi, kuid siis on tulnud kusagilt või on seal samas juba olemas keegi kolmas, kes justkui valib teie vahel. Kahest sai korraga kolm ja kolm jagunes omakorda kaks pluss üks – teised moodustasid uue paari, aga Sina jäid välja, sest ei osutunud valituks. Nüüd on Sinu sees valu, sest tunned end väljajäetuna – Sina sooviksid ka koos olla, mitte üksinda seista. Sinu sees kasvab viha, kui reaalselt näed ja kuuled, et nemad on kahekesi koos. Sulle tundub, et neil on teineteise seltsis hea ja tore olla. Sa tajud, et Sina ei ole nende juurest puudu, sest nad ei otsi Sind.

Sa kaitsed ennast valu eest vihaga ja suunad selle valituks osutunu pihta, kuid see muudab Sinu käitumist ja Sa tunned ennast iseendana halvasti, sest sellisena tundud endale halva inimesena ning Sul on lausa füüsiliselt halb olla. Sa tunned, et teine võttis Sinult ära selle, mis oleks võinud olla Sinu, kui seda teist poleks Sinu kõrval olnud. Sa soovid, et suudaksid teda olematuks muuta. Sa tunned ennast paha inimesena, et Sinu sees on sellised tunded ja Sa ei suuda neid kontrollida.

Sa usud, et kui kaks on juba koos, siis neile pole kolmandat juurde vaja ja järelikult pole Sind vaja. Sa tunned ennast väljajäetuna, sest usud, et Sinul ei ole seal enam võimalust, kuigi tunned, et Sinul oli õigus sellele, millest ilma jäid. Te seisite kahekesi kõrvu ja mõlemad olite iseendana, kuid sellisena jäid Sina välja ja ilma kõigest sellest, mis Sul enne olemas oli ning nende kahe vahel juhtub ja olema saab. Sa tunned, et Sina ei saanud iseendana seda, mida soovisid, järelikult Sinust ei piisa – Sa ei ole teise moodi – Sina oled vaid Sina ise. Usud, et valiti parim, järelikult oled Sina halvem, sest Sind ju ei valitud.

Sa tunned viha tema vastu, kelle pärast jäid välja, sest usud, et kui teda poleks olnud, siis oleks ka Sinul olnud võimalus valituks osutuda. Sa võrdled ennast teisega, sest arvad, et olles temaga ühesugune või parem, saaksid Sina selle endale, mis teisel nüüd olemas on. Sa pingutad, et eristuda ja silmapaista, lootes, et ehk moodustub siis uus paar Sinuga. Kui sellest ei aita, siis lähed ära, hoiad eemale. Sa ei taha teist enese kõrvale, suurendad vahet, et teid ei saaks uuesti võrrelda, sest kardad taas kogeda hetke, kus Sind ei valita ja Sina tunned end väljajäetuna. Viha kaitseb Sind kunagise valu eest, sest valu torkab Sind ja sees kihvatab – Sa ei taha seda hetke uuesti läbi elada ja seega väldid paari nägemist ja nendest kuulmist, sest siis Sa ei tea, milles pole osaline, millest ilma jääd.

Ometi tahad Sa valituks osutunu elust osa saada, sest usud, et kui ta jagab Sinuga oma elu, siis oled Sa osaline ja oluline ning Sa loodad, et siis ei jäeta Sind kõrvale vaid kutsutakse seltsi. Sa tahad kontrollida teist inimest ja teie vahelist suhet, sest arvad, et nii suudad kindlustada enesele koha paarina. Sa tahad, tema ja tema elu kohta, teada asjadest, mille alusel teid saab võrrelda, et saaksid ise juba ette kaaluda, kas oled teisest parem või mitte. Sa vajad infot ja kui Sulle seda ei anta, siis tunned ennast ebakindlana, ärritud ja viha teise vastu kasvab veelgi. Sa proovid Maailmale tõestada, et Sina olid ja oled parem, näitad näpuga nende nö vigade suunas, mis Sinu arvates seda väidet tõestavad. Sa pingutad, et parem olla ja tunned endas uuesti viha tõusmas, kui teine lihtsalt iseendana uuesti valituks osutub.

Sa käid oma elus erinevatel teedel ja kohtades, kuid suheldes erinevate inimestega koged taas sarnaseid hetki ja tundeid. Sa ei tea, miks nad Sinu sees ärkavad ja Sina korraga sellisena käitud, kui tunned end nii nagu tunned. Sul ei ole hea olla, kuid Sa ei saa aru, kust see kõik alguse sai.

See lugu algas siis, kui kogesid, kuidas kaks Sulle lähedast inimest lõid omavahelise väga sügava sideme – silmavaate ja füüsilise puudutuse läbi - oma Maailma, kuhu kolmas sisse ei mahtunud. Sel hetkel tundsid Sina end väljajäetuna, sest sel Sinule olulisel hetkel said Sina kogemuse, et Sa oled küll olemas, aga Sa ei ole nende kahe inimesevahelt ega kõrvalt puudu ning nii jõudsid Sa järeldusele, et järelikult oled Sina üle. Sina tahtsid olla osaline ja saada osa kõigest sellest, mis teiste vahel oli, Sa nägid seda, aga Sinuga seda ei jagatud. Kogu oma hingest soovisid Sa mahtuda nende kahe vahele, et teise inimese silmad vaataksid ja käed embaksid füüsiliselt just Sind – Sina soovisid Armastust kogeda.


Marianne


Soomemaal
22.08.2018.a

Kommentaare ei ole: