kolmapäev, 15. august 2018

Enese moel helisedes muutud ja muudad Maailma





Muutu, siis muudad oma elu! Jaa, arusaadav. Kuid, kuidas muutuda? Milliseks ja kelleks? Kelle moodi, järgi, eeskujul? Miks peaksid üldse muutuma? Sa tahad, sest midagi on kusagil Sinu elus justkui valesti, ei tööta hästi või tulemused ei meeldi Sulle.

Sa loed õpetusi – kui oled selline või selline, siis pead tegema nii ja naa. Kui soovid muutuda selliseks või jõuda teistsuguse tulemuseni, siis pead tegema nii või teisiti. Sa tõesti proovid, ajad näpuga järge. Ühed asjad keelad, teised kohustad endale. Kordad tegevusi, sõnu, sead mõtteid ritta. Pead ja ei tohi. Kuid sõna „peab” on kohustus kellegi teise ees, mitte iseenda nimel. Sa elad lubatu ja keelatu Maailmas, sest pead muutuma, et muuta oma elu. Ja siis kasvab Sinu sees stress, sest Sa pead reeglitest kinni pidama, aga nii ei saa Sa vabalt elada.

Siis lähed juhatust otsima, et palun aidake, sest ei soovi enam sellist elu/ tulemust ja kaasteelised soovitavad Sulle lahkelt oma lahendusi. Sulle võidakse isegi öelda, et see või teine Sinu sees/ elus on valesti – muuda seda! Sina lähed koju, aga ei saa aru, miks valemid Sinu peal ei tööta või püsivat tulemust ei anna. Sa oled tõeliselt püüdlik. Kuid vahel väsid ja siis lööd käega, pettud, sest Sa ei näe tõotatud efekti, muutused on väikesed või liialt aeglased.

Kõik õpetused, olgu nad nii universaalsed kui tahes, on ikkagi kellegi näoga ja nad ei pruugigi Sinuga haakuda, Sulle sobida ja see on loomulik, sest kõik inimesed on omal moel erinevad ja nende teed on samuti erinevad. Trepp, kui Sinu isiklik tee võib tervikuna tunduda küll teistega ühesugune – ikka samm ja aste – kuid tegelikult ei ole mitte üks aste ega samm ühesugused – mitte kunagi – Sinu enese vaatepunkt, olek, mõtte, kogemused, soovid jne muutuvad igas hetkes selles muutuvas Maailmas.

Sina tahad muutuda, sest ei jaksa enam uuesti korrata, ei taha ühe ja sama tulemuseni jõuda, seista oma tundes või selle ees ja tunda, olla – Sa tead, et vajad muutust. Sead endale sihiks tulemuse, mida soovid saavutada ja siis proovid end läbi õpetuste ja juhatuste just selliseks vormida. Kuid jõuga surudes lõhud ennast. Sinus ei tööta see, mis ei ole Sinule vajalik ega õige. Teiste särav tulemus on ahvatlev, kuid nende tee ei ole Sinu oma, Sinu sisu ja sügavuse raskus on kusagil mujal. Keegi peale Sinu enda ei võta Sind käekõrvale, et käia koos Sinu elu läbi selleks, et leida sealt vajalik üles. Teistel ei ole selleks kunagi piisavalt aega ega huvi, Sinul saavad otsa vahendid, ka aeg tundub lõppevat.

Kas Sa oled endas selgust leidnud, kes ja milline Sina tegelikult oled – iseenda mõistmise järgi – mitte teiste rittaseatud sõnade ja valemite järgi. Sul tuleb iseendast tõeliselt mõista, sest siis alles koidab – Ahaa, sain aru! Kas Sa oled mõistnud, miks Sa oled teinud nii nagu tegid ja mitte teisiti? Iga Sinu tunne, muster Sinu sees on Sinu enese poolt küpsetatud kook. Kuidas Sa saad muuta tulemust, kui Sina ei tea, millest ja millistest kogustest Sina oma koogi tegid. Sa võid öelda, et see on maitsev või mitte, kuid uue tulemuseni jõuad kui timmid ise oma retsepti, et saavutada just see tulemus, mis Sulle enesele meeldib ja kõige paremini maitseb.

Lase julgelt lahti, vali vajadusel uus tee, kuid ära keera kõrvale, kui Sa saad aru, et valik töötab Sinus, kuid see on nii isiklik ja ulatub sügavale ning Sina ei jaksa veel valu sisse astuda, kardad uppuda. Peatu ja luba endal olla, las lugu settib ja küll näed, et leiad endas jõudu edasi astuda. Tugi antakse ja lahendus leidub alati just õigel hetkel, siis vaatad oma valust läbi ja mõistad, et see oli kord, aga enam ei ole.

Kui vaatad oma mustrit kui pilti, siis näed, mida, kuidas ja miks Sa tegid, miks vajasid oma tunnet. Mõistes ennast saab muutumisest Sinu sisemine soov, sest näed eneses ja Maailmas võimalusi, kuidas teisiti teha. Kunagi ei ole hilja, et alustada. Sa ei muuda iseennast ja oma elu teisi jälgides, proovides olla nemad. Nii oleksid pelgalt peegeldunud koopia, kellel puudub tähendus ja mõte. Nähtu muutub läbi kogemuse Sinu osaks, kui teadlikult mõistad, mida ja kuidas Sa teed, mida see Sinule enesele tähendab. Kui avastad, kuidas kogemus Sinu sees töötab, kui see on see, mida Sina ka tegelikult tahad ja Sinule sobib, siis on see Sinu võimalus, sest iga Sinu enda ja Maailma liigutus, mis Sinus kajades vastab, kasvab helisedes Sinu enese seest välja ja muutunud Sina oledki juba Maailma muutnud.


Marianne


Soomemaal
15.08.2018.a

Kommentaare ei ole: