teisipäev, 24. juuli 2018

Kuidas tuua muutus oma ellu - Ülekaal, kui „Minul on” – rahapuudus, kui „Minul ei ole”





Aeg-ajalt tunneme, et meie elus on midagi puudu või üle ja meis on üsna tungiv soov seda „midagi” juurde saada või vähemaks anda ning kõige tavalisemateks teemadeks on rahapuudus või siis ülekaal. Miks me ei saa puudust täidetud või ülekaalu vähendatud? Kuidas teha ruumi sellele, mida soovime oma ellu?

Rahapuudust tundes meil on ju tegelikult raha olemas, kuid on vähem kui sooviksime ja see, kas seda on rohkem või vähem millestki, mis on meie sisemine mõõdupuu märk, on meie endi hinnang sellele mõõtmistulemusele. Energeetiliselt on see koht hõivatud, sellel on raha nimi ja ta lihtsalt on meis olemas ning seega ei ole ta vaba tühjus, mida täita. Energia liigub piirideta, et tasakaalustuda, kui aga tühjust ei ole, siis sinna ei saa juurde voolata. Raha on olemas, lihtsalt meie meelest on seda vähem, kui sooviksime.

Mis iganes nimi meie meeltes on kui energeetiline kujutluspilt taimest, mille oleme enda sisse istutanud. Ka raha ja ülekaal on energeetilised taimed, millel on juured, kuid meie teema puudutab lehetede kasvu, kas taim on kidur või on ta liiga lopsakas. Taim ei kasva puuduses, ta sirgub vabaduses ja kuna ta on olemas, siis meie küsimus on selles, kuidas ta kasvab. Kuidas meie suhtume mõtetes oma taimedesse.

Kujutle oma mõtetesse pilt nt rahataimest, vaatle teda ja tunneta, kuidas Sina temasse suhtud. Milline ta on ja kuidas tema suhtub Sinu antud hinnangusse? Mida tähendab sellele taimele, et teda on puudu, on vähem, kui Sina oma mõtetes soovid? Mida oled Sina sellele taimele andnud, et tema saaks vabalt Sinu sees kasvada? Kas tunnustad teda või ahistad oma nõudmistega? Nüüd Sa tead, et ta on Sinu sees olemas ning kui Sa temaga oled, siis saad Sa aru, mida ta vajab, et kasvada.

Kui meie antud hinnang taimele on, et meis on teda puudu, kasvab teda üha vähem, sest meie sees on teadmine „Minul ei ole” - see on meie sisemine energeetiline info ja taim ei kasva, sest meil ei ole teda. Kui meie antud hinnang oma taimele on, et meis on teda üle, siis kasvab teda üha enam, sest meie sees on teadmine „Minul on” - ka see on meie sisemine energeetiline info ja taim vohab.

Tegemist on meie sisemiste uskumuste ja teadvustamisega (kas teadlikult või alateadliikult vahet ei ole). Uskudes, et „Mul ei ole”- siis tegelikult ei olegi. Rahataim on puuduses, ta on koht energeetikas, mis on nimeliselt hõivatud ja selle sisu on täpselt nii suur, kui meie oma pingutustega suudame sinna anda, energeetika seda ei lisa, sest meie sees on teadmine, et teda ei ole. Taim ei kasva, kingitusi ei tule, energiat ei lisandu suurendamaks hulka, on vaid see, mis läbi vaeva ja pingutuste suudame ise teenida ja see kaob kiiresti, väheneb kiiremini, kui juurde tuleb, sest teda Ei ole. Kehakaal, mida meis üle On, kasvab kiiresti, piisab toidu nuusutamisest, pisikesest ampsust, kui juba kilo lisandub ning tema kahaneb aeglaselt, suurte pingutustega, sest ta ei saa kuhugi kaduda, kuna me teame, et ta On olemas.

Üks asi on teadvustamine, et mida meil on või ei ole, teine oluline asi on selles, et hoiame oma tähelepanu konkreetsel taimel ja teeme seda läbi oma hinnangu – Minul on või Minul ei ole – ise kasvatame või kahandame seda vastavalt oma uskumusele. Kui hoiame rahast kinni, teadmisega, et seda on nii palju sinna maani – see aeg on turvaline, aga sealt edasi on teadmatus, siis on meis jätkuvalt hirm ja endiselt teadvustamine, et „Mul ei ole”.

Meie eitused ei muuda meie sisemisi energeetilisi taimi olematuteks, kui kord oleme juba ta istutanud, siis meie eiramine ei muuda seda, ta võib olla meie jaoks „nähtamatu”, kuid ta on olemas. Vahel, kui oleme häiritud, siis rahuneme, kui oskame oma tundele nime anda – teadvustades „Minul on ..” anname kohata olnud energiahulgale nime ja seejärel saame ta õigesse paika suunata, rahuneme, sest leidsime lahenduse.

Seega nime andes, anname koha ja istutame taime. Meie hinnang taimele, kas teda on puudu, üle või parajalt ja tähelepanu fookus on see, mis kasvatavad või kahandavad - „Minul on” või „Minul ei ole” ning vastavalt sellele voolab energia. Vähendades tähtsust, teadlikult vaadates, millele on tähelepanu suunatud ja teadvustamine, et taimed on olemas, saame me oma uskumusi muuta. Teame, et ei kasva see, mida endas teadlikult hoiame „Minul ei ole”. Kasvab see, mida teadlikult endas hoiame „Minul on”. See on meie sisemine kindlus ja uskumus, et nii ongi, mis muudab meie Maailma.


Marianne

Soomemaal
24. 07 2018.a

Kommentaare ei ole: