reede, 19. jaanuar 2018

Sõna „pean” tähistab vabaduse puudumist




Mingil hetkel oma elus tunned, et oled kohas või teed midagi, mis on kohustus, mida tähistad sõnadega „ma pean”. On tunne, et Sa ei ole vaba, sest ei ole vabadust minna, et olla mujal või teha midagi muud. On raamid, milles oled kinni ja teel on piirid ees. Usud, et pead olema, sest teist valikut ei ole, kuid sõna „pean” tuleb ristis hammaste vahelt, halb on olla, energia kaob, tunded on negatiivsed ja tahtmist ei ole. Kuid tegelikult on sõnad: „ma pean”, märk sellest, et oled sisemiselt muutunud ja on aeg teha uus valik, see on Sinu võimalus järgmiseks sammuks.

Kordused ja raamid annavad igapäevaelule piirid, milles tunda end turvaliselt, sest see, mis täna on, oli eile ja tuleb homme ka. Kas raamid annavad seljataguse ja kindluse, et minna vastu muutustele või hoiavad paigal, et vältides muutusi, lasevad Sul mugavalt olemas olla. Kui ise hoiad oma raame hirmust muutuste ees, siis areng peatub ja hing muutub rahutuks. Kui nüüd raamid murenevad ja piirid enam ei pea, kas proovid neid lappida, et säiliks näiline turvatunne või lubad müüridel langeda.

Sõna „pean” on kui ainus väljapääs, lõplik ja otsustatud valik, kuidas minna edasi, et saada see, mida soovisid. Protesti, vabaduse piiramise vastu, tekitab see, et selle sõna valikuga kaasneb millestki olulisest loobumine või ilma jäämine ja see on signaal, et Sa pole oma valikutes vaba, sest praegu soovid teist valikut, tahad välja pääseda. Nägemata veel ust, ei ole mõtet selles kohas end raamide vastu katki teha, proovides jõuga läbi suruda, sest ennasthävitav on kurta selle üle, millega Sa oma elus rahul ei ole – muuda kui saad ja kui ei julge või ei näe veel võimalust, siis lase sel olla, sest Sinu enese sõnad on energia, mis loob tunde, millega oma elus toimetad.

Sa ei peagi täna tahtma seda, mille valisid eile või tahad homme. Täna on Sinu sees segadus ja teadmatus: „Mida Mina tahan?”, sest avastasid, et muutumatuna tundunud kohas on olemas teised võimalused ja Sinus on uus, kuid hirmutav teadmine, et edasine oleneb Sinu enda valikust. Üks valik on üks võimalus mitmete hulgast, kuid teed soovitud tulemuseni jõudmiseks ja selle kvaliteedi mõjutamiseks on erinevad. Kui valid, siis tahad seda teha enda soovi järgi, oma tingimustel anda nõusolek sellele, mis valikuga kaasas käib.

Kui oled pinges ja rahutu, siis otsi üles, mis on see, mida „pead” tegema, mille eest makstav hind viib Sind tasakaalust välja. Kui oled valmis, tee uus valik, kui ei ole, siis lase olla ja suhtu olukorda teadlikult, sest see on Sinu enda teha, kas ütled „Ma pean” ja võtad sunnitud kohustusena või suudad öelda okey ning näha selles ajutist hetke ka siis, kui see kestab täna, homme ja veel mõne aja, kuni näed uut võimalust teha oma samm, et saada tulemus Sulle sobivamal viisil. Küsimus on Sinu enda tundes, suhtumises ja energias, sest kõige raskem ongi olla kohas, kus järgmise valikuni on veel tükk maad, mis tuleb kõndida vanas, kas Sa lased raskusel suruda end vastu maad või hoiad teema teadlikult endast väljaspool, Sa tead, mis seal on, kuid ei võta teda endasse ega tee enda omaks ja osaks – see on lihtsalt ajaline hetk, mitte ehk kõige parem, kuid ometi Sinu võimalus elada siin ja praegu.

Tegelikult on ju võimalik kohe teha muutus, kuid iga valikuga kaasnevad oma tagajärjed ning need ongi need, mille pärast Sa ei julge või ei taha astuda, sest hind, mis Sul tuleb maksta, motiveerib tegutsema või sunnib paigale jääma. Kui Sa tegelikult oled valmis astuma, kuid ei julge seda teha, siis Maailm, tajudes Sinu valmisolekut, teeb selle Sinu eest. Ta vastab Sinu soovile muutuda ja esitab Sulle väljakutse, millele Sul tuleb reageerida.

Hetkel kui Sa tajud, et oled muutunud ja tunned, et sisemise ja välimise maailma vahel tuleb leida tasakaal, mis toetaks Sinu sisemist muutust ja iseenda ning Maailma mõistmist, siis otsid vastuseid küsimustele: „Kus ma asun?”, „Mida ma teen?”, „Mida mina tahan?”, „Kuhu tahan jõuda?”,„Millest olen valmis loobuma?” ja „Mida tahan alles hoida?” Oma teel kõndides ja valikut tehes, Sina ei pea, Sina võid, ja kui teed, on see Sinu enda valik, mille Sa ise valisid ja milles oled seni, kuni oled valmis järgmist sammu astuma.


Marianne

19.01.2018.a


Kommentaare ei ole: