laupäev, 4. november 2017

Sinu koda on see, milles Sina elad - meditatiivne rännak vol 17




Täna astud Sa iseendasse kui majja. Astud oma koja sisse ja vaatad ringi pilguga, mida on vaja muuta, uueks luua. Sa käid ringi tubades, kõnnid mööda treppe, uurid pööningut ja keldrit. Sa vaatad, milliseid värve ja materjale oled Sa iseenda sees kasutanud. Vaatad, kust oled Sa kulunud, narmendama hakanud või, kus oled asendanud millegi olulise ja vajaliku käepärasega. Vaatad aknaid, uksi, lagesid, põrandaid ja treppe kui kindlad, turvalised ja kaitsvad nad on. Uurid sisustust, mööblit, lampe, vaipu, kardinaid. Sa vaatad üle kõik selle, mis Sinus on. Paned tähele ja kirjutad üles kõik selle, mida Sa muuta soovid. Täna on kõik võimalik, sest on soovide täitumise päev.

Vaata, õue peal on konteiner, kuhu Sa saad viia kõik selle, mida Sa enam ei vaja, mis ei tööta või on oma aja lihtsalt ära elanud. Sinna saad panna ka kõik need asjad, mis Sulle ei meeldi, sest võib olla Sa lausad vihkad midagi enda sees. Võib olla oled Sa midagi igaks juhuks kogunud ja nüüd laiutavad need Sinu elamises, kogudes tolmu, olemata ikkagi need, mida Sa vajaksid või sooviksid. Vii ja viska ära kõik see, mida Sa täna, siin ja praegu enam ei vaja.

Tõmba seinte pealt maha vanad ja luitunud tapeedid. Vaata, millised seinad nende all peidus on. Millest on need tehtud, kas neid on üldse vaja kinni katta ehk piisab lihvimisest ja õlitamisest või vajavad nad hoopis värvi, et Sinul oleks siin mõnus olla.

Võta põrandatelt üles vaibad ja katted. Vaata nende all olevaid laudu, ka need võivad vajada vaid kerget parandust või viimistlust, et siis Sinu jalge all siidiselt siledalt ja soojalt tunduda.

Löö vajadusel sisse või tõmba välja kõik naelad, mis on turritamas pindadest ja mille taha Sa ikka ja jälle oled komistanud või mille külge kinni jäänud. Võta ära kõik liistud, mis on katki või kulunud.

Sinu sõrmel on täna võlujõud. Sa saad oma sõrmega joonistada mustreid, valida värve ja muuta materjale. Kõnni nüüd mööda iseenda koda ja loo oma toad ning ruumid selliseks nagu Sina seda soovid. Pannes oma sõrme seina või lae vastu, mõtle värvile, mis Sulle meeldib ja kohe sealsamas ongi pind seda värvi. Kui mõni materjal Sinu elamises Sulle ei meeldi, siis oma sõrme abil saad seda muuta. Vali ja vaheta värve, mustreid ning materjale nii, et tulemus just Sinule meeldiks.

Kui Sa tunned, et siin või seal võiks olla mõni mööbliese, vajalik vahend, nipsasjake, lilled või midagi muud Sulle vajalikku ja sobivat, siis selle peale mõtlemine loob ta Sinu reaalsusesse.

Vaata üle kõik aknad, kas nende klaasid ja raamid on terved, võib olla vajavad nad lihtsalt uut värvi või kerget parandust. Võib olla oled otsustanud nad välja vahetada, näiteks vitraažakende vastu, millest päikese paistel Sinu sisse nii ilusad, värvilised ja põnevad mustrid sünnivad.

Pese puhtaks kõik põrandad, aknaklaasid, kapipealsed. Pane paika vaibad, linikud, maalid, fotod, lilled vaasidesse või pottidesse. Lisa tubadesse kõik see, mis Sinule armas, ilus ja nii Sinule omane on. Vaata nüüd korraks veel nimekirja, mille Sa enne kirjutasid. Kas kõik Sinu poolt soovitu on tehtud või oled, midagi ära unustanud. Kui oled unustanud, siis tee see vajalik muudatus.

Kui Sa oled lõpetanud, siis kõnni oma maja läbi. Vaata, milline Sinu uus koda välja näeb. Silita oma käega uusi ja värvilisi pindu, paita seinu ja põrandaid. Astu toast tuppa, kõnni treppidel ja ole endas. Tunneta, kui muutunud on Sinu sisemus, kui palju rohkem ruumi ja avarust siin on. Vaata kui puhtad ja värsked on Sind ümbritsevad ruumid. Sul on hea ja kerge olla. Sinul on olemas mõnus, omane ja rahulik paik – see on Sinu kodu.

Sinu sees on salajane sopike, turvaline pesa, mille Sa oled loonud täpselt selliseks nagu Sina seda soovisid ja nüüd vali endale tegevus, mida Sa oled endas nii kaua edasi lükanud. See, mida Sa alati oled teha tahtnud, kui oled soovinud iseenda seltsis aega veeta. See, millele oled mõelnud kui tegevusele, mida lõpuks ometi teed ja naudid, siis kui kõik teised asjad on tehtud. Nüüd, siin ja praegu saad Sa iseendaga olla. Ole, lihtsalt ole.

Pea meeles, et mitte keegi teine ei tule Sinu sisse koristama, parandama ega värve valima. Väline osa Sinust on fassaad, mis paistab teistele ja Sulle endale, kui Sa end peeglist vaatad, kuid see, mis on Sinu sees, see on kogu aeg olemas ja selle sees Sina elad.


Marianne

04.11.2017.a

Kommentaare ei ole: