pühapäev, 17. september 2017

Inimese loomuses on meeldida iseendale ja teistele inimestele




Inimese jaoks on oluline meeldida iseendale. Luua endas enamat ja positiivset, sellisena, kes ta on: oma olemuse, olemise ja tegemistega. Inimese loomuses on oluline meeldida teistele inimestele, sellisena, kes ta on: oma olemuse, olemise ja tegemistega. Inimesele meeldib armastuses anda iseendale ja teistele seda, mis meeldib, et luua sellega enamat iseendale ja oma suhtesse.

Inimese loomuses on tunda hirmu, kaotuste või muutuste ees, mis võivad viia suhete halvenemise või katkemiseni. Ometi, püüab ta ka selles olukorras meeldida, et kindlustada oma positsiooni ja säilitada olemas olevat. Hoolimata sellest, kas suhe on hoidmist väärt, muutub oluliseks selle säilitamine.

Iga inimene on nii omamoodi, et temale meeldiv, on vaid temale omaselt meeldivalt eriline ja „kiiksuga”.Kui inimene ei tea, mis talle meeldib, siis on ta rahulolematu, sest ta ise ei tea ennast täita ja suhtes kasvab pinge, sest temas on ootus, et kaaslane teda täidaks. Kui inimene ei tea, mis tema kaaslasele meeldib, siis teeb ta oletusi või jagab seda, mida paremaks peab või endale sooviks. Iseennast ja oma kaaslast täita saab siis, kui nad teavad, mis neile meeldib ja nad jagavad oma soove, unistusi ja hirme. Inimene annab, jagab, peab meeles ja oluliseks, kui hoiab ja väärtustab suhet. Kui ei, siis on need teadmised kohaks, kus saab teisele haiget teha – eirates, hoides eemale ja vaikides.

Inimene panustab suhtesse, mis viib teda edasi, annab turvatunde ja heaolu, loob enamat inimeste vahele. Kui inimene ei püüa enam meeldida, ei enda ega suhte pärast ja talle ei lähe korda kaaslase arvamus, siis ei ole ta enam selle suhte sees, ta võib küll suhelda ja kohal olla, kuid asub väljapool suhet.

Inimene võib oma suhtes olla ootusteta, kuid kui ta teab, mis talle meeldib, siis on ta teadlik iseendast. Olles suhtes, kus ta ei saa seda, mis loob temas enamat ja ta peab nii palju kohanduma, et tuleb enda arvelt teha kompromisse ja jääda nö miinusesse, siis otsib ta võimalusi, anda ise endale seda, mis meeldib – seda, mis toimivas suhtes oleks jagamine ja teineteisele armastuse andmine.

Selleks, et meeldida iseendale, tuleb tunda oma olemust, tunnistada iseendale oma vajadusi, tunnustada oma tegemisi ja armastada iseenda erilisust. Sellisena lood suhte, kus tajud meeldimise taga täitmist, sest tunnistades ja jagades kaaslasega oma vajadusi, soove ja unistusi, nii, et te saaksite anda seda, mida teine tõeliselt soovib, annate ja saate signaali, et meeldite teineteisele just sellistena nii nagu olete.


Inimene, Inimesena, on kui raamat, kes ootab ja loodab enda lugemist,
soovides teisi köita, oma ainulaadsuse ja erakordsusega.
Meeldida nii, et teised elaksid kaasa tema tegudele ja tegemistele,
ning olla oodatud ja oluline kaaslane nende päevadesse.


Marianne

17.09.2017.a

Kommentaare ei ole: