kolmapäev, 16. august 2017

Kogu Maailma sõnad - aga, kuidas Mina oma elu elada soovin ... II



Sulle, kes Sa sõnu endas peidad

Sõnad on Sulle antud, et saaksid end väljendada, jagada iseennast iseendale omasel moel, et anda edasi see, kuidas Sina Maailma näed ja tunned.

Sa tead kõike seda, kuid on ühed sõnad, mida Sina ei kasuta – need on Sinu sees peidus. Sinu välja ütlemata sõnad söövad Sind ennast, sest nad soovivad üks kord ometi välja pääseda. Sina hoiad suu kinni, kui paotad, siis räägid „ilmast ja tervisest” või naerad kaitsvalt, kohmetult, pilkavalt, nukralt – no, mis nüüd mina. Vaikuse müürid püsivad kaitsvalt ümber selle, mille hoiad endale.

Sa kardad lõhkuda iseennast, oma sõnadega tunnistada iseenda valu olemas olemist. Need on küsimata küsimuste välja nutmata pisarad – Miks? Milleks? Kuidas? Siin nutad Sa kurbusest, kaotusest, ilma jäämisest – justkui oleks Sind päikselisest toast välja tõstetud ja uks Sinu ees seisaks jätkuvalt kinni. Sa arvad, et midagi ei ole võimalik muuta - Mis on olnud, see oli ja nii ka jääb. Soovid muutust, muuta, muutuda .....

Terve Maailm teab kogu Maailma tõdesid, soove, tahtmisi, reegleid jne. Kuid seda, mis käib Sinu kohta tead, tunned ja oskad vastata vaid Sina ise. Ma tean, et Sa ütled – sellel pole mõtet, sest mis muutuks? Kõik võib olla ja mitte olla, kuid kas Sina tead vastust küsimusele – aga, mida Mina soovin? On olnud hetki ja kohti, kus Sinu käest seda küsiti, oodati vastust ja jagamist – Sina vaikisid, kuid sõnad Sinu seest otsisid väljapääsu.

Mis iganes kohas kus, kellega ja mis moodi Sa hetkel oled, on Sinu küsimus – aga, kuidas Mina ise soovin oma elu elada? Sinu käes on kõik Maailma sõnad ja Sina saad neid kasutades iseenda elu elada, lausudes sõnu, mis on tõesed ning kohtudes sisemise ja välimise piiril on välja öeldes ühtsed ja ühesed.


Marianne

16.06.2017.a

Kommentaare ei ole: