teisipäev, 29. august 2017

Kas Sina oled proovinud Merd muuta, aga teist inimest



Sa kõnnid Merega kõrvu – ta on Sinu kaaslane. Sa ujud temas - Meri kastab Sind märjaks. Sa sõidad ta peal - tema kannab Sind. Sa astud veest välja, Meri jääb merena seljataha ja Sina kõnnid iseendana edasi. Sa võid küll Mere kaldajoont muuta, muule ehitada ja kanaleid kaevata, kuid Mere tõelist olemust Sina muuta ei saa. Meri ja Sina, te mõjutate üksteist, aga te olete ja jääte nendeks, kes te olete.

Mis täna juhtus, et Sa enam Merega rahul ei ole? Veel eile nautisid tema lainete loksumist, vetevärvide vaheldust ja soolaste piiskade maitset huulil. Täna oled Sa rahulolematu. Meri ei ole piisavalt soe, et saaksid ujuda. Sinu kingad said märjaks, kui kõndisid ta kõrval. Meri ei vaigista pinda siledaks, et Sina saaksid peegelduda. Sa soovid, et Meri oleks Sulle meelepärane. Sa soovid, et ta teeks nii nagu Sina tahad. Sina soovid, et Meri muutuks.

Oo, Sa oled pahane, sest Mere pärast on Sinu jalad märjad ja nüüd on Sul külm ning halb olla. Sa oskad veel sadu põhjendusi üles lugeda, mis kõik Meri on teinud selle jaoks, et Sina tunneksid end praegu nii nagu Sa tunned. Kui Meri end vaid muudaks, siis oleks Sinuga jälle kõik korras. Sina tead ja oskad öelda, mida Meri selle jaoks tegema peab. Sa võid ja oskad talle sada soovitust ning õpetust anda. Meri peab Sind kuulama, sest Sina tead, mis on õige. Sinu jaoks on õige kui Meri muutub.

Sa võid Mere kaldal oma hääle kähedaks karjuda, kõvasti jalgu trampida või raevunult teda lüües, proovida talle selgeks teha, kui palju haiget ta Sinule teeb, olles lihtsalt tema ise. Sinul on valus, sest halb on olla ja Sind saab parandada vaid Meri, kes peab muutuma.

Oot, aga mis tegelikult juhtus? Miks Meri Sulle täna ei meeldinud? Mis on Sinus nii muutunud, et Meri Sind häirib? Mis on Sinus eilsega võrreldes teisiti? Mis Sinu sees toimub, et Meri on Sulle nii ärritav kui ta on iseenda moodi? Kas Sa tõesti usud, et suudad muuta Mere olemust? Kuidas ja miks said Sinu jalad tegelikult märjaks?

Keeruline on vaadata iseendasse ja proovida tunnetada seda, mis enda sees toimub. Mõista, et täna on Sinu vajadused ja soovid teised, Sinu emotsioonid on muutunud ja ka Sinus on olemas vaid Sulle iseloomulikud tujud. Proovi sõnastada iseennast, kirjeldada ausalt, kuidas Sinuga tegelikult on. Võtta vastutus iseendana olemise eest. Kui Sinul on halb, siis mida võtad ette, et enam ei oleks. Kui Sina ei soovi enam olla kohas, kus oled, siis mida saad Sa selle jaoks teha. Kui Sinu jalad said märjaks, siis kuidas saad Sina selle kordumist tulevikus vältida. Kas annad vastutuse Merel, et tema pärast on Sinul halb või iseendale. Kas tunnistad, et läksid lainele liiga lähedale või polnud Sul kummikuid jalas või täna ei ole lihtsalt Sinu ja Mere ühine päev. Keda saad Sina muuta - täna vaatad ja tunnetad Sa Merd teise pilguga, sest Sina ise oled muutunud.

Meri on oma olemuselt vesi, säilitades iseenda, mis iganes kujul või vormil ta on – meri, jõgi, oja, tiik, allikas, piisk, jää, lumi, vihm jne. Inimene on oma olemuselt armastus, kes säilitab iseenda, mis iganes kujul või viisil ta oma armastust oskab, suudab või saab väljendada. Meri on alati merena olemas, igapäev erinevalt seesama, kuid ta on olemas. Sina oled iseendana olemas, justkui samasugune, kuid ometi nii erinev ja ikka Armastusena olemas. Sina ise saad muutuda. Sina võid valida erinevaid valikuid, olemise viise ja samme selleks, et Oma Elu elada.


Marianne

29.08.2017.a

Kommentaare ei ole: