reede, 28. juuli 2017

Sulle, kes Sa oled Teistesse lõksu jäänud



Vanemalt õelt nooremale vennale – ka mina kõndisin kord sellel rajal


Sina oled see, mida Teised ütlevad, teevad ja on. Sinu Maailma kese on väljaspool Sind. Sulle tundub, et iseenda kordategemiseks on kõigepealt vaja Teised ära parandada ja, siis on Sinu Maailm korras. Sa tead täpselt, mida ja kuidas Teised tegema peavad. Sa tunned vajadust Teisi suunata ja õpetada. Sa tead ja tunned, et Sinu Tõde Maailmast on õigemast õigem.

Sina oled katki. Sa oled iseenda seest välja voolanud. Sind on kõikjal ja eriti Teistes. Kõik, mis Sulle tundub, et Maailmas parandamist vajab, on Sinu. Kui Sul ei ole julgust isendasse vaadata, siis räägid Sa teistest, nii peidad ja otsid Sa iseennast. Selleks, et Sinul oleks jaksu elada, näed Sa Teisi. Iseennast vaadates näed Sa täiuslikkust – pealispinda, millelt peegeldub Teiste ebatäius. Teistel on oma Elu, omal moel ja viisil. Kuidas iganes Sina ka püüad, nemad ei muutu Sinu tahtest. Sina saad olla vaid mõistev kaaslane, kes jagab Teiste teekonda, kuulates südamega nende Lugusid.

Sügaval Sinu sees on väike poiss, kel on valus, kes tunneb hirmu, sest ta on üksi jäetud – Sinu enda poolt varjudesse peidetud. Sinu Valu ja Hirm on vaid väravad, millest julgusega saab läbi astuda. Ehk on Sul nüüd aeg Meheks kasvada - lõpetada teiste poolt antavate juhiste ja nõuannete, kuulamine ning järgimine. Kuidas teab keegi Teine, kus ja kuidas Sinu teerada kulgeb, kui tema jalg ei ole sellel kunagi astunud? Kuidas teab keegi Teine, et just see on see, mida Sina vajad ja tegema pead. Miks usaldad Sa Teist rohkem, kui iseennast? Ehk soovid Sa saada Teiseks, soovid paremat elu, soovid rahu... Sina ei kanna Oma Elu Vastutust. Sa vajad õpetajaid, kes aitaksid koormat kanda.

Kuid, Sina oled esimene Mees omal rajal. Iga Sinu samm on Sinu enda looming, Sinu enda valik, otsus ja tegu. Sinul on alati vabadus olla Sina ise – tuleb vaid tunnistada iseenda olemasolu eraldi ja iseseisvana Teistest, tunnustada iseendaks olemise Valude Võlu. Iseenda muutmise teekond tuleb Sul endal oma Loona Maailma kirja panna. Sina ise oled Mees, kes tunneb sõna väge ja vastutust kui Sa vaid võtad ja kasutad omaenda sisemist Tõde.



Marianne

28.07.2017.a


Kommentaare ei ole: