laupäev, 8. juuli 2017

Maa – Eluväe hoidja ja andja


avaldatud http://alkeemia.delfi.ee/eneseareng/meelerahu/maa-eluvae-hoidja-ja-andja?id=78846760

RÄNNAK



lugu, mis kõlas Rännaku kirjutamise taustal

Sina ja Sinu Aed - Rohus või õites, viljumas maitsete ja lõhnade külluses või unustatud nurgana, meelte soppi unarusesse jäetuna, nukralt Sind ootamas.

Otsi ta üles ja kõnni ta radadel. Vaata ja uuri, kuula ja tunneta - mis on Sinu/ mis mitte, mida muuta/ mida mitte. Unista ja soovi, kuidas luua ennast nii, et elaksid iseendana iseendas.

Võta oma kingad jalast ja tunneta rohurohelist siidisust, mulla viljakat niiskust ja pehmust. Sinu oma aia, põllupeenra väge ja jõudu, tema energia voolu, mis täidab ja kasvatab loomise võluväega Sind.

Pane oma peod päikesest soojale maale ja tunneta, kuis olete seotud ühises sidemes. Vaata, kas Sinu elulillele on kasvamiseks ruumi jäänud. Tõmba üles taimed, mis kavalalt ja salaja juuri ajades ning Sinu tähelepanu lõhna või õitega oma eesmärkidelt kõrvale juhtides, on end kasvama sirutanud. Lase nad saavad uue elu, kompostihunnikusse väge juurde andes.

Sinu elulill kasvab vabana väekalt, lauldes Sinu südame viisile loodud hingelaule. Liikudes, heljudes, voolates elutantsu energiavoogudes sirgudes üha kaunimaks ja omanäolisemaks.

Päike on Sinu aiale paistnud ja nüüd tantsid Sa tuule ning vihma tantsu. Sa tantsid, kutsudes tuult, et see pilved taevavõlvile kokku kannaks. Sa tantsid, kutsudes vihma, värskendavat ja kasvatavat vett andma. Sa tantsid vihmale tuules ning tuulele vihmas. Sinu janune keha saab täidetud, Sina küpsed ja kannad vilju.

Tuul suunab ja toetab Sind. Tuul paitab ja raputab Sind. Sinu jalad on maas, Sinu keha on vihmas ja tuules, Sinu käed sirutuvad taevase päikese poole, Sinu silmad on kui tähed taevavõlvil ja juuksed pilveniitidena taevataustal, Sinu süda on energia allikas ja veri energia kandja elutee kanaleis. Sina oled iseenda maailma ilmapuu – juured sügaval maas, keha elutormide ja vaiksete voogude keskel. Sina oled iseenda loomise allikaks. Maast Sina võtad ja Taevale annad. Taevast Sina võtad ja Maale annad, nii elad Sa oma elu.

Tantsi ja vooga tuulena, ela siin ja praegu, sügavalt südamest armastades: seemne vaikset praksatust idanema hakkamisel; võrse kasvamist leht lehe haaval üha kõrgemale ja kõrgemale; pungade puhkemist õitemerena valendadamiseks; õielehtede pärlitena poetust rohu rohelisele vaibale; saagi küpsemist oodates ja elumahlade lõbusat pritsimist kui hammustad keelatud või lubatud vilja.

Tantsi Tuule, Päikese, Vihma ja Maa muusika saatel Kevade, Suve, Sügise ja Talve tantse. Tantsi, et Sügisel langevate lehtede sahinal lõkketuld vaadates, tule piltides iseenda teekonda jälgides, leebe rahu ja vaikse viisiga, tasa-tasakesi vaikse vaikuse talve tantsida. Lumise maa, jäälilledega pakase ja jäise iiliga tuule eest, viljast küpsenud seemne südame soojuses, taas kevadel mullast prõksudes võrsuda, õitest viljadeni kasvades oma elu elada...

Kui õigelt kokku see kõlab kui voogavalt voolates oma samme astudes eluteel tantsid, sest kõik on täpselt nii nagu vaja. Usalda hinge, mis viib Sind tantsule läbi aastaaegade koos tuule, päikese, tule ja maaga. Usalda kirge, luua oma mustrit ja kasvatada vaid Sinule omaseid taimi, Sinu elutantsu viljade sünniks ja küpsemiseks, et Sinu loomingu seemned saaksid tuulega laia Maailma lennata. Usalda armastust, mis kasvatab eluväge hoidvast ja andvast maast, Sinu lendu lastud seemnetest uued viljakandvad taimed...




Üks ring on täis saanud. Jaanuaris, veel enne blogiga alustamist, lasin Alkeemias lendu oma esimese loo „Elu iseendana on kui põllupeenra harimine” ja nüüd neljanda elemendi - maa - looni jõudes kirjutasin paberil kokku nii alguse kui lõpu ja sekka tantsis ka kolmas lugu „Meie valikud elus on kui tantsusammud”. Hetkest hetke ja loost loosse, olen ma iseenda põllupeenart harides, sügaval sisemuses otsides ja lugusid lendu lastes, oma elutantse tantsinud...

Aitäh Sulle saatmast....


Marianne

08.07.2017.a


Kommentaare ei ole: