laupäev, 29. juuli 2017

Hirm kui energeetiline pilt




Hirmul on oma kuju, see on alghirmu energeetiline pilt, mis inimese poolt iseenda hirme toites kasvab ja hakkab inimese energiasfääris oma elu elama. Ta ei ole enam võõras, algseeme tuli väljast, kuid inimene ise võttis ja pani ta endasse idanema, täites teda iseenda energia ja eluväega. Nüüd on ta üks osa tervikust.

Osa, mis peitub kohtades, mida inimene iseendas ei armasta, kõikjal seal, mida ta häbeneb, varjab ja vihkab, väärtusetuks, inetuks ja räpaseks peab. Koht, kuhu inimene ei anna eluenergiat - armastust. Hirm on kui kuivanud maa, mis on ilma armastuseta, see on koht, mis ei julge elada. Paik, mis eristub ja laieneb, kõik vaid selleks, et teda märgataks ja talle armastust jagataks.

Inimese keha on ruum, mida ta ise kujundab, mis kasvab, muutub ja kohaneb tema elamise viiside, eluetappide, kogemuste, mälestuste ja läbielatud/ elamata jäetud tunnete. Kui inimene astub peegli ette ja iseennast vaatab, siis nendes kohtades, mida ta ei „näe” - on hirm, millele ta ei julge otsa vaadata - Hirm, mis saab siis, kui.... Scarlett O`Hara moodi „Ma mõtlen sellele homme”, aitab tänase päeva üle elada. Lahingusse tormamine „Ma kaotan hirmu”, lõhub teda ennast veel rohkem.

Hirm jääb alati inimese osaks, ta on hoiatus ja märgutuli. Hirm kasvab ja kahaneb vastavalt sellele, kuidas inimene iseendaga ümber käib - Armastus kahandab, iseenda peitmine kasvatab. Hetk ausust iseenda ees, mõistmist olnule, austust oma kehale, armastusega paitamine, toetus ja rahu – see on iseenda uuesti avastamine, tundmaõppimine ja kaardistamine. Iseendaga rahus ja kooskõlas elamine – armastusega.


Marianne

29.07.2017.a

Kommentaare ei ole: