teisipäev, 27. juuni 2017

Päev, mil ma katki läksin....



Jagamine

See juhtus pühapäeval kui ma tundsin, et minu armastuse vajadus on neelanud kogu armastuse, mis minus oli ja ma olen täiesti katki....

Ausalt tunnistades on minu lood mind tõeliselt muutnud. Ma olen neid kirjutades ja läbi elades suutnud muuta mitmeid mustreid, uskumusi ja oma igapäeva elu. Ma käisin pika tee, et olla valmis üheks rõõmusõnumiks, ma soovisin suuta rõõmustada kui see hetk kätte jõuab ja selle sõnumi saabudes ma tundsingi siirast rõõmu. Ma soovisin tunda end turvaliselt kui mul tuleb jagada lähedast inimest tema eelmise perega ja ma suutsin seda. Ma tõesti olen veel ja veel neid muutusi ellu viinud – minul ja minu lugudel on see võime.

Kuid pühapäeval lihtsast söögilaua vestlusest alguse saanud lugu, viis mind minu elu kõige läbimõeldumate lahkumise mõteteni. Ma kuulsin kõiki neid märkusi minu käitumise, hääletooni, nõudmiste jne kohta, mida olin kuulnud juba mitmeid kordi enne seda, aastaid ja isegi aastakümneid tagasi, teiste inimeste käest. Ma tundsin, et olen kõndinud pika tee, kuid jõudnud ikka tagasi algusesse. Justkui, midagi ei olekski muutunud ja minu soov muutuda osutunud võimatuks ning selle nimel tehtud töö ja lahendused ummikusse viivateks. Ma tõdesin, et olen ikka oma olemuses samasugune.

Ma jooksin kokku kui püüdsin tõestada, miks ma vajan ja olen nii oluline, et mind armastataks. Miks on mulle oluline kui minu lugudele tagasisidet antakse, neist hoolitakse ja kui suur osa nad minust moodustavad. Ma tundsin, et tegelikult ma ei pea tõestama oma perele ega maailmale, et olen oma lugudega oluline. Kuid ma tundsin, et ma ei saa armastust selles keeles, milles see minuni jõuab, sest mina vajan teist keelt. Samas sain aru, et ma ei saa sundida teisi andma seda, mida nad ei soovi, ei oska või ei viitsi.

Usalduse lugu hakkas sündima eelneval nädalal, kuid ma ei jõudnud kuidagi teda arvutisse kirjutada. Seni kuni ta veel minus ja paberil kasvas, tõi elu igapäev minuni usalduse teemaga seonduvaid väljakutseid, iga järgnev päev aina tõsisema. Pühapäevane oligi see kõige raskem – ma tundsin, et olen ebaõnnestunud inimesena inimeste seas. Ühel hetkel kaotasin usu iseendasse ja oma lugude võimesse. Sel hetkel tundsin, et see punkt on nüüd viimane. Ma olin leidnud endas üles selle, mida maailmaga jagada. Minust sündis see miski, mis on ainult minule oma. Ja, siis seisin ma kohas, kus nägin, et see ei tööta. Mida on siis minul jagada. Mis on see, mis annab mulle ja maailmale võtme muutusteks.

Oi mul oli endast nii kahju. Ma nutsin ja nutsin, valust tõmbusin kooku ja lebasin hääletus karjes. Ma käisin läbi ikka ja jälle oma mustrit. Ainus, millest ma suutsin kinni hoida, oli teadmine, et Mina ei ole vale. Ma otsisin uusi käitumisviise ja tegin plaane oma elu otste kokkutõmbamiseks. Ma sain aru, et väga palju selleks tegema ei peagi, sest olen seda teed juba kõndimas. Tegelikult olen tundnud, et minus puudub oskus ja teatud energia edasi minna. Minu eelnevad elud on lõppenud palju varem ja nüüd on elus olemise pidepunkti leidmine tunduvalt tõsisem väljakutse.

Ma vajusin sügavale sisse, tardumuse ja vaikuse kaitsvasse varju. Tundsin, et võime olla taas avatud on siinsamas – vaid üks ainus samm, kuid selle astumine tundus nii võimatuna raske, et lihtsam oli jääda sügavate lainete alla või astuda viimane samm.

Ma teadsin, et kirjutamine aitab, aga ma ei tahtnud seda teha, sest soovisin oma tunde sees olla, seal kus mul on endast nii kahju ja kus ei ole kohta usul ja usaldusel endasse ega muutustesse. Usalduse lugu ei saanudki varem lendu minna, sest ta viimane osa sai paberile alles pühapäeva hommikul. Seejärel tuli see endas nii sügaval läbi elada, et saaksin edasi minna - Tasakaal, vastutuse võtmine ja armastus – ja alles siis, sain loo lendu lasta. Kirjutamine vabastas tardumusest, andis võime taas suhelda ja võimaluse olnut kõrvalt vaadata.

Minu sees on vaimne väsimus ja magusa šokolaadise koogi isu. Ma kõnnin oma teed tempos, mis on iseennast usaldades järelikult mulle jõukohane ja tulemusi loov. Kuid pühapäeval palusin ma siiralt, et näeksin eesootavat ja tajuksin sihtkoha energiat, selleks, et leida endas jõudu edasi olla, kuid ma ei näinud (vist) või, siis ei tundnud seda ära või olin lihtsalt oma tunnetes nii sügaval, et sealt ei paistnud see kätte.

Ma proovin maailma usaldada ja olla leplik, kuid, siis tundsin, et viha on hea, see annab jõudu, et edasi olla. Minu raputamiseks, olid avalikus rannas jälle inimesed ja nende lahtised koerad või vastupidi. Kui suur mastif tuleb ühe korra haukudes ja teeb minu ümber tiire, las ta siis olla, ehk saavad tema inimesed seejärel aru, et ma ei soovi sellist kogemust uuesti läbi elada. Kuid oo ei, see koer tuleb nüüd koos oma terjerist sõbraga ja koos on neil suurem võim ning territoorium. Omanike asjatud tagasi kutsumised ei viinud soovitud tulemuseni. Ise veel nutust ja oma läbielamisest nõrk, ei pidanud ma vastu ja palusin viisakalt koerad kinni võtta. See naine vastas „viisakalt”, et: „Ole nüüd, las sel olla, me tunneme oma koeri, nad ei tee mitte midagi.” ja tõesti, see naine ei teinud midagi. Hetk hiljem kasvas minus lause, mida ma soovisin sellele naisele öelda:

Sa ei kontrolli oma koera, veel vähem suudad Sa iseennast kontrollida ja oma teo eest ei ole Sa valmis vastutust võtma.” - seejärel sain ma aru, et see lause oli mulle endale, minu usalduse loo võtmeks.

PS veel mõni hetk ja ma saan, kahte erinevat, Art Cafe mõnusat tordiviilu nautida....

Marianne

27.06.2017.

Kommentaare ei ole: