kolmapäev, 10. mai 2017

Valikute ristteed


Mõeldes kooli lõpetavale tütrele...

Muinasjuttudes lamab ristteel kivi, mille kirjas „Lähed paremale saad rikkaks, Lähed vasakule saad peksa, Lähed otse saad kuningatütre endale naiseks” ja kangelane, siis valib vastavalt oma soovile ning asub rännakule. Seistes oma elu valikute ristteel ja valides, ei ütle keegi ette, kuidas ja kuhu Sa oma valikut valides tegelikult jõuad. Õpetajaid, suunajaid ja teenäitajaid on küll, aga nemad räägivad omadest kogemustest ja Sinu kohta nende tehtud valikud ei kehti.

Kui Sinu valikute ristteel oleksidki sildid suundade ja sihtpunktidega, kui palju, siis üldse mõjutaks Sinu valikut teadmine sihtpunktist kui sellisest. Valikut tehes on teadmata teekonna sisu ja pikkus. Kas valiksid, siis kergema tee või võtaksid väljakutse vastu?

Muinasjutus viis tee peale kolme katset otse sihtpunkti. Elus on Sul võimalus valikut tehes uuele rajale asuda, mitte jääda kinni siltidesse ja suunaviitadesse. Olgu Sul julgust alustada, kas või väikestest ja igapäevastest valikutest. Seistes valiku kohas küsi iseendalt, kuula iseennast ja alles seejärel asu teele. Minnes otse või tehes ringe ei jää Sa kunagi Sulle määratust ilma ja alati jõuad täpselt sinna kuhu jõudma pidid.


Marianne

10.05.2017.a

Kommentaare ei ole: