kolmapäev, 24. mai 2017

Sina ja Mina pingpongi mängud IV – Miks Minul on raske Sind mõnikord tunnustada....




Sina oled teinud, saanud, loonud jne midagi, mille eest oled pälvinud välismaailma tähelepanu ja tunnustuse. Mina tunnen, et peaksin Sind omalt poolt kiitma, kuid Mina ei suuda seda teha. Võin mööda minnes, midagi lausuda, kuid parema meelega ei teeks sellest üldse välja. Need sõnad ei taha Minu seest välja tulla.

Me oleme Sinuga ehk ühte rada käinud ja Mina olen võib olla samu asju teinud, kuid Mina ei ole sellise tunnustuseni jõudnud. Ehk olen Ma kade, sest Sa oled saanud seda, mida Mina olen endale soovinud, kuid ei ole saanud. Ehk olen Ma solvunud, sest Sa saavutasid selle ilma Minu abita. Ehk ei soovi Mina iseendale tunnistada, et Sina elad elu, mida Mina sooviksin ise elada. Minu hinges on okas, mis teeb valu ja Sinu saavutused osatavad Minu haava, sest Sina oskad ja saad seda, mida Mina ei oska ja ei saa.

Sind tunnustades tunnistaksin justkui iseennast rumalamaks ja saamatumaks. Ma olen ennast Sinuga võrrelnud ja siiani iseennast sama heaks või paremaks pidanud. Ma olen ebakindel, sest kardan, et edasi arenedes ei ole Sinul Mind enam vaja. Seega Ma jätan sõnad ütlemata, lootuses, et siis Sinu ebakindluse osa suureneb ja Sa ei kasva enam edasi. Sina jääd Minu juurde ja Me oleme koos samas kohas edasi ja Minu suutmatus Oma Elu elada ei paista Meie võrdluses enam välja.

Tegelikult kahtleme Me mõlemad iseendis, Me ei ole veel kindlad oma tees ja võimetes. Sinule on oluline Minu tunnustus, sest see annab Sulle teadmise, et Sina oled oluline, et Mina väärtustan Sind ja Sinu tehtut. Sina vajad Minu peegeldust, et näha iseenda saavutuse suurust ja mõju. Mina ei väärtusta iseennast ja Minu suutmatus Sind tunnustada peegeldab selle Minule tagasi. Minu tunnustus aitaks meil mõlemal kasvada, Sinul tugevamaks, enesekindlamaks ja iseseisvamaks, Minul leida oma tee ja olla Mina ise, jättes seljataha kuvandi, mille Mina iseendast loonud olen ja, mille külge klammerdun, et Mina olen targem, tugevam, osavam jne.

Kuidas suuta seda, et ma tunnustan Sind ja tunnistan, et Sina oskad seda paremini? Julgus tunnistada, et Sinu kasvamiseks on vaja Meie mõlema kasvamist ja vastupidi. Julgus tunnistada Sulle ja iseendale oma nõrkusi ja puudusi. Lausudes Sulle  „Palun õpeta mind, sest Mina ei oska!” ja homme, siis õpetan Mina Sulle seda, mida Sina veel ei oska. Kui Sina ei teeks seda, milleks Sina võimeline oled, siis Mina ei hakkaks otsima seda, milleks Mina võimeline olen.


Marianne

24.05.2017.a

Kommentaare ei ole: