teisipäev, 16. mai 2017

Lahti laskmise kergus sõnades, raske tegudes...




Selleks, et uus saaks Sinus oma koha, tuleb tema jaoks iseendas ruumi luua ja selleks on vaja vana vabastada. Tuleb oma vanadest hirmudest, valudest ja mõttemustritest lahti lasta. Sõnades kerge öelda „Ma annan vabaks...” või „Ma lasen lahti...”. Tegid? Kas õnnestus? Mõned lood lahenevad tõesti lihtsalt, keerad vabastava lausega võtit ja lugu on lahenenud. Teise teemaga tegeled ja tegeled, kuid tundub, et püsivat tulemust ei saavuta.

Sinus puudub julgus usaldada. Sa küll soovid lahti lasta, kuid kartus uuesti hirmu, valu, pettumust jne tunda hoiavad Sind vanas. Anna endale aega. Selles olukorras, kus Sa viibid samas keskkonnas, kus usaldus kadus, on ümbritsevas nii palju erinevaid mitmetasandilisi lüliteid, mis Sind viuhti vanasse tagasi viivad. See on keeruline ja raske. Sa soovid lahti lasta ja, siis tabad enda taas vanadelt radadelt. Sulle tundub, et oled juba ebaõnnestunud ja ei saavuta oma soovitud eesmärki. Küsi endalt: Millal saad Sa usaldada? Mis selleks jaoks peab täidetud olema? Kas see on reaalne? Mis oleks kompromiss Sinu jaoks?


Kas Sa teadsid, et lisaks Sulle endale, hoiavad ka erinevad kohad ja tegevused meie vana energeetikat enda sees alles? Seega, viibides muutust soovides kohas, kus Sa oma vanu mõtteid mõtlesid, mõjutab see Sinu energeetikat vanale rajale tagasi suunduma. Selleks, et selles kohas ja tegevuses muutus toimuks on hea panna enda kõrvale või tasku telefon vaikselt nt Hooponoponod mängima. Sa ise tunnetad, mida kuulata ja kui kaua seda vaja teha on. Sa tea, et see tegevus tõesti loob muutuse keskkonnas ja toetab Sind teel.

Kohe kõige uueks muutmine pole reaalne. Kui panna rõhk sellele, et kohe muutub kõik, siis see on ebaõnnestumisele määratud. Muutus suures plaanis ja inimestes toimub aeglasemalt. Oluline on leida uus usalduse koht. Uus tasand mõtetes, tegevuses, iseendas ja kohas. Aste vanast kõrgemal, see millest mõttega kinni hoida kui uuesti usaldust kasvatad.

Sinu vana muster on uuristanud sügava voolusängi ja nüüd uut suunda rajada on tubli tükk tööd teha. Voolav mõte libiseb kiiresti harjunud vakku, keeruline on hoida teda tilkhaaval uut rada voolimas. Sa ei pea suutma hetkega muutuda. See on okey, kui Sa vahel tunned, et ebaõnnestud ja vanad mõtted tagasi tulevad. Oluline on neid märgata ja ennast taas uuele teele suunata. Ära ole iseendaga karm. Sa tead, et lähebki aega, enne kui uus on nii avar ja lihtne tee, et mõte saab seal vabalt voolata. Seega mõista iseennast, kuna tead, et usaldus ei taastu hetkega. Toeta ja tunnusta iseennast mõttesuuna muutmise teostamise teel. Oluline on püsivus edasi liikumisel ning soov muutuda. Usalda ja armasta iseennast.


Marianne

16.05.2017.a

Kommentaare ei ole: