laupäev, 25. märts 2017

Oma Mina Kasva(ta)mine.




Kui, ma iseendasse vaadates, näen vaid teisi. Kui, ma iseennast kuulates, kuulen vaid teisi. Kui, soovi soovides, tean vaid teiste unistusi ja tahtmisi. Kuidas, siis kuulda, näha ja olla Mina Ise?

Kui, võtan teised kanda, siis jääb endale vähem ruumi. Ja, nii tunnengi, et teine inimene tegi haiget või mõjutas mind. Tegelikult ta puudutas vaid kohta, mille ma olin talle iseendast andnud.
Kui, lämmatan iseennast lahti laskmata tunnete ja mälestustega, siis ma ei kuulegi end ja arvan, et Valu ja Hirm olengi ma ise.
Kui, lasen mustritel käivituda, siis ei juhi ega kontrolli ma iseennast. Ma teen ja olen enne kui ma jõuan mõeldagi.
Kui, mu pilk märkab vaid teiste fantastilisi kogemusi, võimalusi ja põnevat elu, siis ei näe ma iseenda olemust ja teerada. Ja nii tundub mulle, et ma ei oska, ei saa või ei suuda kunagi samasugune olla.
Kus ja Kes olen, siis Mina Ise?

Siis tulebki teisi mitte kuulata, näha ega tunnetada, seni kuni minu Oma Mina on kasvanud ja täitnud mind ennast, et teised ei mahugi enam sisse. Otsides iseennast. Lahustades valu ja hirme, muutes mustreid ja mõtteid. Leides, Oma Mina, võtta ta omaks, tunnustades ja Armastades teda.

Ja, siis ehk ühel õhtul jalutades, tammede all, olen ma iseenda olemises. Ma ei kuule enam teisi oma mõtetes. Ma ei näe teisi oma silmades. Ma ei tunne teisi iseendas. Ma olen olemas, rahus ja lihtsas kohalolus – Oma Minas.
Ja, siis ehk ühel õhtul seistes tähistaeva all tunnen ja tean, et on Mina ja Maailm. On Armastus, suur ja otsatu. Armastus iseendas. Minu Mina ja Maailm ühes. Minu Mina on kasvanud ja täitnud mind otsast otsani.

Marianne

25.03.2017.a

Kommentaare ei ole: